NavMenu

Uskoro najveći regionalni online sajam za zapošljavanje

Izvor: eKapija Utorak, 20.10.2015. 11:16
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Od 21. do 28. oktobra na adresi www.dankarijera.com održat će se najveći regionalni online sajam za zapošljavanje, u organizaciji tri najposjećenija portala za zapošljavanje u regionu – "Posao.ba" (Bosna i Hercegovina), "Infostud.com" (Srbija) i "MojPosao.net" (Hrvatska), saopštili su iz kompanije "Kolektiv".

Online kanali u BiH su se pokazali kao glavni izvor traženja posla (79%) kada su u pitanju mlađi poslotražioci u dobi 18-34 godine, rezultati su velike studije o mobilnosti radne snage koju je "Posao.ba" proveo tokom 2014. godine u saradnji sa "Boston Consalting Grupom" i mrežom vodećih svjetskih portala za zapošljavanje "The Network".

Tome u prilog govori i činjenica da VDKZ već tradicionalno svake godine privuče veliki broj posjetilaca iz BiH i regiona, a samo prošle godine zabilježeno je preko 200.000 jedinstvenih posjetilaca u osam dana trajanja sajma, koji su imali priliku upoznati se s poslodavcima i njihovom ponudom otvorenih radnih mjesta.

Tokom osam dana trajanja sajma posjetioci će 24h dnevno iz svojih domova moći da "obilaze" štandove poslodavaca i upoznaju se sa aktuelnim ponudama poslova, kao i sa izborom edukacija i obuka važnih za razvoj karijere. Osim toga, moći će direktno putem chat opcije komunicirati sa predstavnicima izlagača i moći će prisustvovati webinarima koje će pojedini izlagači organizirati. Posjetioci sajma će imati priliku učestvovati i u nagradnoj igri koju Posao.ba organizuje u partnerstvu sa Imtecom. Posjetite sajam i iskoristite ove prednosti.


Neke od kompanija koje će se predstaviti na ovogodišnjem sajmu su Lidl, "Nestle Adriatic", UniCredit Bank Mostar, UniCredit Bank Banja Luka, "Robot General Trading", "DevLogic", "Ernst & Young" i mnoge druge kompanije iz regiona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.