NavMenu

Ubrzati Projekt promoviranja pokretljivosti tržišta rada

Izvor: eKapija Srijeda, 12.09.2007. 09:27
Komentari
Podeli

Federalni ministar rada i socijalne politike dr. Perica Jelečević i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak razgovarali su jučer (11.09.2007.) s Greggom Wiitalom, direktorom Ekonomskog odjela Misije USAID-a u BiH, i Christopherom Donahoem, šefom Projekta, o tijeku realiziranja Projekta promoviranja pokretljivosti tržišta rada - ELMO.

"Projekt ima punu podršku Vlade Federacije BiH, a cilj mu je sve aspekte oblasti rada približiti i uskladiti s europskim standardima", istakao je ministar Jelečević.

To zahtijeva sveobuhvatne reforme sustava administriranja socijalnog osiguranja, što podrazumijeva izmjene zakonske regulative te niz operativnih mjera u okviru poslova i zadataka iz nadležnosti i Federalne uprave za inspekcijske poslove. Kako se s konstituiranjem Federalne uprave za inspekcijske poslove kasnilo, a kadrovsko i tehničko osposobljavanje još nije završeno, ELMO-projekt, u tom dijelu, također bilježi zastoj.

"U narednom periodu to će se promijeniti, a zadaci Federalne uprave za inspekcijske poslove u ovom projektu bit će realizirani i to je stajalište Vlade Federacije", naglasio je ministar Jelečević, saopćeno je iz Kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike.

www.fbihvlada.gov.ba

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.