NavMenu

Sarajevska firma "Lupon Ventures" testira sistem elektronske naplate karata u "Grasu"

Izvor: Dnevni avaz Ponedjeljak, 19.10.2015. 09:01
Komentari
Podeli
(Foto: Gras.ba)
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo i kompanija "Lupon Ventures" iz Sarajeva potpisali su u petak (16. oktobar 2015.) Memorandum o saradnji, pripremi, testiranju i implementaciji sistema za izdavanje, poništenje i naplatu elektronskih karata u gradskom i prigradskom prijevozu.

Memorandum su potpisali Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Mujo Fišo i predstavnik kompanije "Lupon Ventures" Azem Husrep.

Ova saradnja podrazumijeva implementaciju sistema koji se povezuje na e-ticketing platformu za izdavanje, prodaju i poništavanje elektronskih karata u gradskom i prigradskom prijevozu koji održava "Gras". Testna linija sistema biće gradska linija Vijećnica- Dobrinja, "Komercijala".

Nakon testiranja prve linije, testna implementacija biće obavljena i na ostalim autobuskim, tramvajskim, trolejbuskim, te minibus linijama koje obavlja KJKP "Gras".

"Lupon Ventures" će razviti i sistem naplate elektronskih karata, te implementirati dopune kartica na trafikama i drugim prodajnim mjestima. Takođe će razviti jedinstvenu web platformu za pregled potrošnje i dopunu elektronskih karata kreditnim karticama.

Centralno programsko rješenje testnog sistema će biti postavljeno na servere Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i predviđeno je da bude operativno u roku od 6 mjeseci.


- Prepoznali smo interes za uspostavljanjem ovakvog sistema naplate u sredstvima javnog gradskog prijevoza. Na ovaj način ćemo i Sarajevo pridružiti evropskim trendovima u načinima naplate, a nadamo se i u kvalitetu i razvijenosti prijevoza.

Saradnjom sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo počeće osavremenjivanje i poboljšanje kvaliteta usluge javnog gradskog prijevoza.

- Implementacija sistema elektronskih karata će donijeti i promociju i širu primjenu elektronskog načina poslovanja, što nas posebno raduje, obzirom da je to i jedna od misija naše kompanije - izjavio je Azem Husrep, jedan od osnivača "Lupon Ventures".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.