Izvor: eKapija | Utorak, 13.10.2015.| 10:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Playboy" odustaje od tradicije - Nema više djevojaka bez odjeće na fotografijama

(Foto: sakkmesterke/shutterstock.com)
"Playboy", magazin za odrasle koji je još 1953. lansirao provokativnu fotografiju Merilin Monro na svojoj naslovnoj stranici, najavio je da će prestati da štampa fotografije potpuno golih žena. Ova odluka je došla nakon sastanka uređivačkog tima sa osnivačem Hju Hefnerom.

Počev od marta, štampano izdanje "Playboy" magazina će i dalje imati fotografije djevojaka u provokativnim pozama, ali one više neće biti bez odjeće.

Prvi čovjek magazina Skot Flanders objašnjava da su ovakve fotografije "passe" u internet dobu kada ste "samo jedan klik daleko od toga i to besplatno"

Kako piše "Business Insider", ovo je veliki korak za magazin koji je slavu stekao upravo kršeći tabue ali "Playboy", zahvaljujući internetu i dostupnosti koju je donio, prodaje sve manje i manje kopija svojih časopisa. Prodaja je pala sa 5,6 miliona u 1976. na svega 800.00 danas.

Uz to, kako bi mogao da "prođe" na društvene mreže kao što su "Facebook", "Twitter" ili "Instagram" magazin je već morao da napravi određene ustupke i da sadržaj prilagodi kako bi bio dovoljno "pristojan" za njih.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.