NavMenu

Sedam kompanija iz BiH na najvećem prehrambenom sajmu "Anuga 2015" u Kelnu

Izvor: eKapija Subota, 10.10.2015. 18:54
Komentari
Podeli

(Foto: Adriano Castelli/shutterstock.com)
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/Agencija za promociju izvoza BiH (BHEPA) zajedno sa projektom "Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma", a čije aktivnosti vezane za ekonomsku komponentu implementira UNDP BiH, organizira poslovnu posjetu bosanskohercegovačkih kompanija sajmu prehrambene industrije "Anuga" u Kelnu, koji će se održati od 10. do 14. oktobra 2015. godine, saopćeno je na sajtu VTK BiH.

U privrednoj delegaciji Bosne i Hercegovine, pored predstavnika organizatora VTK BiH i UNDP-a, su predstavnici kompanija "Smrčak", "Klas", "Bašo", "Herbos Nature", "Jami", "Jaffa Komerc" i "Mushroom Trade".

"Anuga" je najveći sajam hrane i pića na svijetu i predstavlja ne samo odlično mjesto za uspostavu poslovnih kontakata za otvaranje novih tržišta, nego i mjesto na kojem se može prikupiti mnoštvo novih ideja i doći do informacija o trendovima u proizvodnji hrane. Izložbeni prostor proteže se na više od 280.000 m2. Na sajmu "Anuga 2015" učestvuje 7.000 izlagača iz 100 zemalja, te ga posjeti više od 154.462 profesionalaca iz 187 zemalja. Sajam se održava svake druge godine.

Projekat "Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma" finansiraju Evropska unija i UNHCR, a implementiraju ga agencije UNHCR, UNDP, UNICEF, IOM, Bosanski humanitarni logistički servis (BHLS), Fondacija lokalne demokratije (FLD), Hilfswerk Austria International (HWA) i Vaša prava BiH (VP BiH).


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.