Izvor: biznis.ba | Subota, 08.09.2007.| 12:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Grude: Prekinut lanac ilegalne proizvodnje i prodaje cigareta!Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u regionalnom centru Mostar 07. septembra 2007. godine su na području Gruda u Hercegovini, u saradnji sa pripadnicima SIPA-e i MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona, izveli uspješnu akciju u kojoj je prekinut lanac organizovanog kriminala ilegalne proizvodnje i prodaje cigareta marke "Marlboro".

Na jednom auto-otpadu na putnom pravcu Ljubuški – Grude privremeno je oduzeta velika količina već proizvedenih cigareta ukupne tržišne vrijednosti oko milion KM. Cigarete su bile smještene na kamionu, koji je imao ukradene registarske tablice, saopćeno je iz UIO BiH.

U mjestu Drinovci pored Gruda otkrivena je ilegalna tvornica cigareta sa šest mašina čija vrijednost, također, prelazi milion KM. Otkriveno je i nekoliko tona duhana, nekoliko desetina hiljada falsifikovanih markica za cigarete susjedne Republike Srbije, kao i ostali materijal potreban za proizvodnju i pakovanje cigareta.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje podnijeće izvještaj Tužilaštvu BiH protiv nekoliko osoba, kaže se u saopćenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.