Izvor: Oslobođenje | Petak, 09.10.2015.| 11:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tri zlatne medalje za "Sarajevsku pivaru" ma sajmu ZEPS 2015

Trećeg dana generalnog sajma ZEPS 2015. u Zenici dodijeljene su nagrade najuspješnijim izlagačima, među kojima i glavna nagrada Sajma Ruža ZEPS-a.

Grand prix Ruža ZEPS-a, najviše priznanje za nastup koji je obilježio sajam, ove godine je dodijeljeno HGK – Županijskoj komori Sisak.

18 priznanja

Dodijeljene su i medalje za kvalitet proizvoda - Ruža ZEPS-a. Žiri je jednoglasnom odlukom dodijelio ukupno 18 ravnopravnih priznanja. Kompanija "Sarajevska pivara", koja je ove godine vratila na ZEPS nakon nekoliko godina odsustva, dobila je tri zlatne medalje za kvalitet proizvoda. Zlatnim medaljama okitili su se sarajevsko svijetlo lager pivo, sarajevsko tamno lager pivo i sarajevsko premium lager pivo.

- Ovo je rezultat naših stalnih nastojanja da kvalitet sarajevskog bude na iznimno visokom nivou. Svakodnevno testiramo kvalitet, ulažemo u proizvodne pogone i tehnologiju, a poštujemo i stare, tradicionalne načine kuhanja piva. Bitno je da stručnjaci potvrde kvalitet nekog proizvoda, ali nas posebno raduje što naši konzumenti također prepoznaju kvalitet sarajevskog piva - rekao je na ceremoniji uručenja medalja marketing-menadžer "Sarajevske pivare" Adnan Kamber.

Prema njegovim riječima, izuzetan kvalitet sarajevskog piva kombinacija je pivarske tradicije koju "Sarajevska pivara" njeguje još od 1864. godine i moderne tehnologije. Sarajevsko se proizvodi samo od vrhunskih, pažljivo odabranih prirodnih sastojaka, a osnova iznimnog kvaliteta je i u najboljoj vodi. "Sarajevska pivara" koristi vodu iz vlastitih bunara koja izvire u netaknutoj prirodi planine Trebević i crpi se sa 300 metara dubine.

Zlatnu medalju dobila je i prehrambena industrija "Klas" Sarajevo za proizvod brašno tip-500 25 kg.

Zlatne medalje dobili su još i "Vitinka" Kozluk za proizvod exotic kruška, "Voćar" Brčko za čajni kolutići MIA 500 gr, "Victoria Oil" Šid za proizvod rafinisano suncokretovo ulje iskon i "Zenička industrija mlijeka" - ZIM Zenica za proizvode maslac I klase sa minimalno 82% mliječne masti, jogurt light sa 0,5% mliječne masti, sir bijeli kriška sa 45% m.m. i sirutka sa 0,1% m.m.

Priznanja za proizvod dobili su: firma "Baltech" iz Srbca za smjerokazni stubić, "Ekogea" iz Celja za anaerobni biološki prečistač otpadnih voda, firma "Ibis" iz Zavidovića za mušku košulju, te firma "Bontex" iz Maglaja.

Kolekcija proizvoda

Nagrade za kolekciju proizvoda dobili su: kompanija "Etan" iz Velike Kladuše za kolekciju trampolina, IGM Visoko za proizvode od stiropora, firma "Siga International" iz Svete Nedelje za kolekcija alata za štancanje karoserijskih dijelova automobila, zatim "Bio Remix" iz Brčkog za sapune i firma "Vita" iz Zenice za proizvode za njegu kože iz kolekcije Amama, dok su nagrade za promociju dobili izlagači "Unikomerc" Mostar, "Kovan MI" Gračanica, "Lager" Posušje i "Almy" Zenica.

Zbog svjetske ekonomske krize koja je najviše pogodila metalnu industriju i ove godine zajedno sa 22. generalnim bh. sajmom ZEPS 2015. održan je i 12. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal 2015. Odlukom žirija Intermetal je dodijelio priznanja u kategoriji proizvod i promocija.

Dobitnici ravnopravnih priznanja za proizvod su firma "Ventico" iz Cazina za proizvod ventilaciona rešetka, "B&H Stainless" Tuzla za pult inox i ATT Gornji Vakuf – Uskoplje za proizvod osovina za veš mašinu, dok su nagrade za promociju dobile firme "Ferro-Pack" Vitez, "Evroskop Dooel" Skoplje i "Inter-com" Zenica.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.