Izvor: RTRS | Petak, 09.10.2015.| 08:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

RS i Francuska razmatraju saradnju u prerađivačkom i metalnom sektoru

(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Republika Srpska, za sada, u Francusku izvozi samo obuću, odjeću i nešto metala, a ako se ostvari dodatna saradnja, razmjena bi bila na nivou evropskih zemalja. Delegacija francuskih privrednika ovih dana je u posjeti privrednicima na području Banja Luke, a za danas je najavljen sastanak s gradonačelnikom Banja Luke, ali i predstavicima Vlade Republike Srpske.

Žan Fransoa Benon, direktor Centra za ekonomski razvoj departmana Valduaz i savjetnik za spoljnu saradnju Vlade Francuske, izjavio je da imaju ideje o mogućoj brzoj saradnji, prije svega, u oblasti drvne industrije.

- To je vaš veliki potencijal, a mi imamo potrebe za tim. Takođe, moguća je saradnja i u IT sektoru, kao i u elektro i metalnoj industiji - istakao je Benon.

Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banja Luka, rekao je da gostima žele da predstave domaće kapacitete u nekim granama za koje smatraju da bi mogle biti zastupljenije u trgovinskoj razmjeni. To su, prije svega, prerađivačka industrija i metalni sektor, a kako ističe, utisci francuske privredne delegacije su veoma pozitivni.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.