NavMenu

Odblokirani računi mostarskog "Aluminija"

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 07.10.2015. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: Aluminij.ba)
Nakon dvadesetak dana "Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne" i banke odblokirali su račune mostarskog "Aluminija", što je od ogromnog značaja za nastavak rada ove kompanije.

EP HZ HB je odlučio napraviti ustupak jer očekuje da mostarska tvrtka vrati dugovanja u okviru svoga poslovanja, te da joj se pruži prigoda za opstanak, a ne da se razmišlja kako bi se u eventualnom stečaju mogla namiriti dugovanja od oko 130 mil KM, piše "Večernji list".

Reprogramiranje duga čini se kao jedini način da se omogući oporavak "Aluminija" koji najavljuje nova uprava.

- Na banke i EP HZ HB otpada skoro 85% naših dugovanja. Za nas je ova deblokada važna jer sad očekujemo višemilijunske uplate naših kupaca, a prije svih FEAL-a i "Primorke". Značajno je i što više nećemo biti prisiljeni na kompenzacijske ugovore, već ćemo svoj proizvod prodavati na tržištu i dobivati povoljniju cijenu - ističe predsjednik Nadzornog odbora "Aluminija" Dalibor Miloš.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Lječilište Gata kod Bihaća konačno dobija bazen - Raspisan tender vrijedan oko 750.000 KM

Lječilište Gata, udaljeno oko 18 km Bihaća, konačno bi moglo da dobije svoj zatvoreni fizioterapeutski bazen, čija je izgradnja najavljena još od 2022. godine, kako je i eKapija tada pisala. Naime, Zdravstvena ustanova Lječilište Gata Bihać raspisala je juče tender za izgradnju zatvorenog terapijskog bazena, a vrijednost ovih radova je procijenjena, kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, na 748.717 KM, bez PDV-a. Ukoliko sve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.