NavMenu

Predstavnički dom razmatrao informaciju o stanju i trendovima na bh. tržištu rada

Izvor: Fena Četvrtak, 06.09.2007. 08:57
Komentari
Podeli

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu razmatrao informaciju o stanju i trendovima na tržištu rada BiH od juna 2006. do juna 2007. godine, s posebnim osvrtom na defninisanje strategije na međunarodnom planu o oblasti rada i zapošljavanja.

Nakon diskusije, usvojen je zaključak kojim se zadužuje Vijeće ministara da redovno, svakih šest mjeseci dostavlja informaciju Predstavničkom domu PSBiH o stanju i trendovima na tržištu rada BiH, te da u roku od tri mjeseca pripremi i Parlamentu dostavi strategiju na međunarodnom planu u oblasti rada i zapošljavanja.

Poslanici su danas razmatrali i informaciju Vijeća ministara BiH o realizaciji zaključaka Predstavničkog doma usvojenih uz Zakon o budžetu institucija BiH za ovu godinu, s posebnim naglaskom na usvajanje zakona o platama u institucijama BiH i osnivanje svih komisija koje je osnovalo Vijeće ministara BiH u prethodnom sazivu, izvještaj o razlozima za njihovo osnivanje i troškovima za njihov rad.

Predatvnički dom je izrazio nezadovoljstvo zbog kašnjenjja u donošenju zakona o plaćama u institucijama BiH. Poslanici nisu prihvatili informaciju Vijeća ministara BiH o osnivanju komisija koje je osnovalo Vijeće ministara u prošlom sazivu, jer ne sadrži relevantne podatke o naknadama članova komisija. Vijeće ministara je zaduženo da dopuni tu informaciju i do kraja septembra Parlamentu dostavi i te podatke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.