NavMenu

Jedina voda sa halal sertifikatom u BiH - Voda "Maja" traži put za izvoz na strana tržišta

Izvor: eKapija Utorak, 06.10.2015. 12:49
Komentari
Podeli
Borba za ekspoataciju vode ispod planine Majavice okončana je početkom godine kada je firmi "Blue Gold" iz Brčkog dodijeljena koncesija na trideset godina. Punionica za vodu "Maja" je smještena u blizini izvorišta, a dužina cjevovoda je svega 50 m. Netaknuta od zagađenja, u kombinaciji sa savremenom opremom, punionica ima kapacitet više od 2 miliona litara vode mjesečno, a trenutno se proizvede oko milion.

- Sada radimo samo u jednoj smjeni, ali kada bismo napravili ugovor koji bi nam garantovao sigurnu prodaju mogli bismo da radimo punim kapacitetom i zaposlimo još radnika – kaže u razgovoru za "eKapiju" Šuhreta Musić, direktor firme.

Voda "Maja" se plasira u bocama zapremine 0.25, 0.5, 1.5, 5 litara prirodne izvorske negazirane vode. U okviru fabrike postoji savremeno opremljena laboratorija, gdje se konstantno kontroliše mikrobiološka i fizičko-hemijska ispravnost vode. Osim interne kontrole obavlja se i eksterna kontrola koju vrše akreditovane laboratorije Zavoda za zaštitu zdravlja Brčko Distrikt i Zavoda za javno zdravstvo BiH.


- Voda je prirodna izvorska i nije ničim tretirana. Jedini u BiH imamo halal sertifikat.

Direktorka Musić kaže da je do sada u opremu i objekat uloženo više od 3 mil KM. Planovi firme su i proizvodnja sokova, te povećanje prodaje na domaćem tržištu i izvoz na strana tržišta, kao što su zemlje Evropske unije i Bliski Istok.

S.Š.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.