NavMenu

Počinje uređenje carinskog terminala u Šamcu

Izvor: Capital Utorak, 06.10.2015. 15:44
Komentari
Podeli
Uređenje carinskog terminala u Šamcu vrijedno 100.000 KM trebalo bi da počne narednih dana, a najkasnije do kraja oktobra, izjavio je direktor preduzeća "Slobodna zona" iz Šamca Živan Kojić.

Prema riječima Kojića, radovi počinju čim se završe poslovi u vezi sa papirogijom, a treba da budu završeni do zime.

Kojić kaže da će se raditi asfaltiranje dijela terminala, uređenje zatvorenog skladišta, uređenje ulaznih i izlaznih rampi, te sanitarni čvor.

- Sve to će doprinijeti boljem funkcionisanju terminala. Skladište će raditi u obimu u kojem je bio u funkciji prije poplava 2014. godine. Do sada smo uložili 40.000 KM, ogradili terminal i skladišta za oduzeta vozila - rekao je Kojić.

On kaže da je predviđenja gradnja zatvorenog skladišta za robu koja je oduzeta ili privremeno oduzeta.

Kojić podsjeća da Carinski terminal Šamac spada u bolje terminale, imau bolji protok robe i nisu evidentirani problemi u posljednjih 10 godina.

- Imamo 30 špediterskih službi koje su oštećene prilikom poplava, kojima smo pomogli sanaciju. Udruženje "Nerda" iz Tuzle najavilo je da će pomoći u ovom projektu i oko sanacije nekih špedicija - kaže Kojić.


Kojić podsjeća da sve špediterske službe rade normalno u zgradi u kojoj je i preduzeće "Slobodna zona".

Projekat će sa 80.000 KM finansirati Udruženje za razvoj sjeveroistočne BiH iz Tuzle, a 20.000 lokalne zajednice Šamac i Šamac–Domaljevac.

Nosioci projekta su Opština Šamac, preduzeće "Slobodna zona", carinski terminal i Opština Šamac–Domaljevac.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.