NavMenu

MUIDŽA: Strane investicije smanjene pet puta od 2007.

Izvor: Federalna.ba Ponedjeljak, 05.10.2015. 13:28
Komentari
Podeli
Branimir MuidžaBranimir Muidža
Predsjednik Vijeća stranih investitora u Bosni i Hercegovini Branimir Muidža rješenje za poboljšanje poslovnog sektora u BiH vidi samo u uređenju kompletnog ambijenta. U parcijalnom rješavanju problema ne vidi izlaz.

On je na redovnoj nedjeljnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99" bio uvodničar, a razgovarali su o temi unaprjeđenja poslovne klime u BiH.

Istakao je da je pozitivno to što ova i slične teme, odnosno kako privući strane investitore i poboljšati poslovni ambijent, konačno postaju prioritetne kod donosilaca političkih odluka.

Ponovio je da u BiH još uvijek nema povoljnog političkog i privrednog ambijenta koji bi privukao i domaće i strane investitore.

Podsjetio je na činjenicu da je od 2008. godine razina direktnih stranih investicija u padu, te da je trenutno pet puta manja nego što je bila 2007. godine.


Upitan da prokomentira novi Zakon o radu kazao je da to ne može biti dovoljno.

- Samo jedan zakon, bilo da je Zakon o radu ili neki drugi, ne može biti dovoljan. Veoma je važno da napravimo kompletan ambijent poslovanja, da se, na primjer, dozvole ne daju unutar 180 dana, nego da ih svedemo na 18 dana. Imamo poreznu nepredvidivost i još mnogo problema - istakao je.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.