Izvor: Dnevni avaz | Srijeda, 05.09.2007.| 09:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izgradnjom prve transverzale Vogošća će biti bliža gradu

"U Vogošći se trenutno gradi strateški važna industrijska zona "Rosulje". U toku je implementacija i drugih projekata vrijednih više od 300 miliona KM. Međutim, izgradnja svega toga neće ništa značiti ukoliko kroz našu općinu uskoro ne prođe prva transverzala, saobraćajnica koja će spajati Grbavicu, Vogošću i koridor 5C u Jošanici" kazao je Asim Sarajlić, načelnik Vogošće.

"Udaljenost od zgrade Predsjedništva BiH do Vogošće je tačno sedam kilometara, a putuje se više od pola sata zbog velikih saobraćajnih gužvi. Novom cestom vozit će se brže i neće biti zastoja i dugačkih kolona" kaže Sarajlić te dodaje da je od velikog značaja i izgradnja gradskog autoputa i sarajevske obilaznice. Prema njegovim riječima, trasa prve transverzale koja prolazi kroz Vogošću sačuvana je od bespravne gradnje te bi trebalo srušiti samo nekoliko starih kuća.

"Što se tiče nas u Općini Vogošća, gradnja na našoj teritoriji može odmah početi. Samo prohodnim i dobrim putevima približit ćemo se gradu. Sve to učinit će da Vogošća postane Beverli Hils u malom" rekao je Sarajlić. Izgradnjom novih puteva, Vogošća će dobiti novi i bolji imidž te se na nju više neće gledati kao mjesto na kraju grada.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.