NavMenu

"Microsoft" i "Google" nagodili se van suda

Izvor: eKapija Petak, 02.10.2015. 08:15
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanije "Microsoft" i "Google" nalaze se među najvećim tehnološkim kompanijama na svijetu, pa ni njih nije zaobišla praksa da se takve kompanije često međusobno tuže zbog povrede raznih prava o patentima.

Tokom poslednjih pet godina između tih kompanija bilo je podignuto čak 18 tužbi i protivtužbi u vezi sa patentima i licenciranjem. Svi ti procesi danas više ne postoje, jer su "Microsoft" i "Google" uspjeli da se dogovore van suda.

U zajedničkom saopštenju za medije objavljeno je da su se dvije kompanije "dogovorile da će sarađivati na pitanjima patenata i očekuju i dalju saradnju i na drugim područjima, koja će doneti korist njihovim kupcima".


Nije poznato da li je u sklopu tog dogovora došlo i do neke razmjene finansijskih sredstava.

- U sklopu ovog dogovora kompanije će odbaciti sve međusobne tužbe za povredu patenata, uključujući i predmete koji se tiču projekta "Motorola Mobility" - navodi se u saopštenju koje prenosi "bug.hr".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.