NavMenu

Tuzla riješila problem grijanja do 2030.

Izvor: Privredna štampa Četvrtak, 01.10.2015. 15:44
Komentari
Podeli
(Foto: sabath/shutterstock.com)
Nakon što su ranije obezbijeđena sredstva za implementaciju projekta dugoročnog snabdijevanja grada vodom do 2030. godine, na danas održanoj 19. sjednici Kolegija gradonačelnika saopšteno je da su javno preduzeće "Elektroprivreda BiH" i "Centralno grijanje" Tuzla zaključili Sporazum o dugoročnoj isporuci toplotne energije.

- Mi skoro deset godina pregovaramo sa "Elektroprivredom BiH", o dugoročnom rješenju isporuke toplotne energije za Tuzlu. Danas je proces okončan i potpisanim sporazumom grad Tuzla riješio je problem napajanja toplotnom energijom za period 15.10.2015.-15.10.2030. godine. "Centralno grijanje" je jedno od najstabilnijih i najefikasnijih preduzeća, ovom prilikom čestitam menadžmentu, mojim saradnicima i zahvaljujem "Elektroprivredi" i Termoelektrani na potpisanom sporazumu. "Centralno grijanje" će 1.10.2015. godine krenuti sa tehnološkom probom sistema i isporukom toplinske energije iz Termoelektrane "Tuzla" svim građanima, javnim i obrazovnim ustanovama te privrednim subjektima, korisnicima usluga sistema daljinskog grijanja – izjavio je gradonačelnik Jasmin Imamović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.