Izvor: Dnevni avaz | Četvrtak, 01.10.2015.| 08:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Više od 400 izlagača stiže na sajam "ZEPS 2015"

Zenički privredni susreti "ZEPS 2015" biće održani na više od 10.000 kvadratnih metara, a učestvovaće više od 400 izlagača iz cijelog svijeta. Potvrdio je to za "Avaz" Vedad Šestić, direktor Poslovnog sistema RMK Zenica, organizatora ovog sajma.

Odlukom Organizacionog odbora, sajam će 6. oktobra svečano otvoriti Rusmir Hrvić, direktor sarajevskog "Klasa". Hrvić je i na čelu "krovne" kompanije, "AS group", najveće prehrambene industrije u BiH, s ukupnim prometom od oko 240 mil KM u prošloj godini i oko 3.000 radnika u devet kompanija.

- Ovo je zasluga svih uposlenika naše grupacije. Godi činjenica da je prvi put za 22 godine ovog sajma privredniku umjesto političaru pripala čast da ga otvori - rekao je za "Avaz" Hrvić.

Ove godine Sajam "ZEPS" ima znatno obogaćen program pratećih manifestacija te nakon godina stagnacije znatno povećano interesiranje stranih izlagača.

Na mjestu održavanja Sajma od 6. oktobra, na Kamberovića polju, uveliko niče "sajamski grad", koji će ugostiti desetine hiljada posjetilaca i privrednika.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.