Izvor: Oslobođenje | Srijeda, 30.09.2015.| 08:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tuzla domaćin prvom festivala vina i hrane u BiH

(Foto: Constantine Pankin/shutterstock.com)
Prvi domaći festival vina i hrane "Wine&Food Festival" održaće se 1. i 2. oktobra u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u organizaciji restorana "Royal" i marketing agencije "Freestyle" iz tog grada.

- Osnovni razlog za pokretanje ovaklvog festivala je taj što imamo izuzetna vina, ali da su uprkos tome vina iz okruženja lideri u prodaji u BiH - kazao je Srđan Božanović, portparol festivala.

Festival je zamišljen je kao godišnji projekat koji će domaća vina postaviti kao prepoznatljive domaće proizvode, kako u domove običnih potrošača, tako i u ugostiteljske objekte i trgovinske lance.

- Ovdje je riječ isključivo o domaćoj proizvodnji i naša je misija je upoznati građanstvo, ugostitelje i trgovinske partnere sa vinima iz BiH. Želja nam je da prerastemo u kvalitetnu manifestaciju i da kroz to unaprijedimo vinarsku industriju u BiH - kazao je Adnan Aliefendić, direktor festivala.

Jedan od pokrovitelja i suorganizator festivala je i kompanija "Bingo".

- Kao domaća kompanija podržavamo ovakve projekte i mislim da je izuzetno bitno da se to upravo dešava u Tuzli kao multinacionalnom i multikulturalnom gradu - kazala je Tatjana Paunoski, portparol "Binga".


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.