Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 28.09.2015.| 14:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Google" konačno uvodi pretplatni model za "YouTube"

"Google" će konačno uvesti pretplatni model za video servis "YouTube", prema posljednjim informacijama, najkasnije do kraja oktobra 2015, o čemu je već i ranije bilo riječi.

O uvođenju pretplate za "YouTube", kojom bi "Google" omogućio korisnicima da video zapise pregledavaju bez dosadnih reklama šuška se već dvije godine. Tada je naveden i okvirni termin kada bi nova usluga trebala da zaživi – tokom 2014. godine.

Kao što znamo, 2014. godina je prošla, a evo i 2015. je na izmaku, ali od pretplate za "YouTube" kojom bi uklonili reklame još uvijek nema ništa. No, prema posljednjim informacijama tome uskoro stiže kraj.

Naime, "Re/code" navodi da je vlasnicima video zapisa "YouTube", čiji je vlasnik "Google", poslao e-mail u kom navodi kako će verzija bez oglasa startovati s radom krajem oktobra. Istim putem vlasnici video zapisa su dobili i nove uslove na koje moraju pristati najkasnije do 22. oktobra, ako žele da i njihovi zapisi budu dostupni budućim pretplatnicima.

"Google" za sada nije naveo koliko će mjesečna/godišnja pretplata iznositi, ali odavno se šuška da će ista biti prigodna – do 10 USD mjesečno. Više o tome mogli bi saznati 29. septembra na "Google" događaju na kom će predstaviti nove "Android" uređaje i novu "Marshmallow" verziju operativnog sistema "Android", piše "bug.hr".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.