NavMenu

"Vitaminka" uskoro na tržištu Rusije?

Izvor: Capital Nedjelja, 27.09.2015. 20:06
Komentari
Podeli

(Foto: vitaminka-kreis.com)
Predsjednik Odbora za razvoj preduzetništva Sankt Peterburga Elgiz Kačajev izrazio je želju da se proizvodi banjalučke "Vitaminke" pojave na tržištu Ruske Federacije.

- Veoma želimo da proizvodi koji se ovdje proizvode dođu i na tržište Sankt Peterburga i Ruske Federacije - rekao je Kačajev novinarima nakon sastanka sa direktorom "Vitaminke" i posjete proizvodnih pogona ove fabrike.

On je naglasio da će, osim svega onoga što su ovdje vidjeli, uzeti i dopunsku informaciju o "Vitaminci" i dostaviti je ljudima koji će pomoći da se proizvodi nađu na ruskom tržištu. Kačajev je rekao da se uvjerio da su proizvodi "Vitaminke" veoma kvalitetni, jer kvalitetne mašine u ovoj fabrici garantuju dobar proizvod.

- S obzirom na dobru saradnju Republike Srpske i Sankt Peterburga, mi ćemo učiniti sve što je moguće da se proizvodi "Vitaminke" pojave na ruskom tržištu - istakao je Kačajev.

On je rekao da bi veoma značajno bilo da predstavnici "Vitaminke" dođu na novogdišnji sajam u Sank Peterburgu, gdje bi predstavili proizvode ruskim trgovcima i potencijalnim kupcima.

Direktor "Vitaminke" Žarko Mikić rekao je novinarima da fabrika raspolaže respektabilnim kapacitetima proizvoda, koji prevazilaze mogućnosti lokalnog tržišta, zbog čega su veoma zainteresovani da svoje proizvode, osim tržišta EU, plasiraju i na rusko tržište.

- Strateški smo se opredijelili za tržište BiH, regiona i EU, a onda ide širenje prema velikim zemljama kakva je Rusija - kaže Mikić.

On je rekao da "Vitaminka" želi da radi sa Rusijom, bez obzira na transportnu distancu i da će troškovi biti nešto veći.

"Želimo da se predstavimo ruskom tržištu i sigurni smo da ćemo na njemu opstati. Nama trebaju partneri koji će nam obezbijediti pozicioniranje, a mi se ne brinemo da neće biti prihvaćen naš kvalitet proizvoda i plasman u njihovim trgovačim objektima", istakao je Mikić.

Mikić je rekao da "Vitaminka" ima želju da uđe u velike ruske trgovačke lance sa svojim proizvodima, ali da nema ništa protiv da to radi i pod robnom markom nekog od njihovih trgovačkih lanaca ukoliko budu za to zainteresovani.

- Gostima iz Sankt Peterburga mi smo se danas predstavili sa kapacitetom i kvalitetom i nadamo se da će sa druge strane biti odgovor o interesovanju za saradnju - istakao je Mikić i dodao da je današnji sastanak preliminarni razgovor koji bi trebalo tek da rezultuje konkretnim vidovima saradnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.