Izvor: SRNA | Petak, 25.09.2015.| 09:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Moguće otvaranje tržnog centra RS u Sankt Peterburgu

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Predsjednik Odbora za razvoj preduzetništva Sankt Peterburga Elgiz Kačajev izrazio je očekivanje da će se privredna saradnja između ovog grada i Republike Srpske razvijati i najavio mogućnost otvaranja tržnog centra Republike Srpske u Sankt Peterburgu.

Kačajev je rekao da je privredna delegacija iz Sankt Peterburga pozvala predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da u decembru učestvuje na Sveslovenskom forumu u ovom gradu.

On je prilikom posjete delegacije banjalučkom selu Piskavica izrazio zadovoljstvo utiscima iz Republike Srpske i najavio njenu promociju u medijima iz Sankt Peterburga.

- Utisci su odlični, a mi nemamo posebnu tradiciju kao što je srpska krsna slava. Ona je fascinantna i mislim da će srpski narod uvijek biti snažan jer ima takve običaje - rekao je Kačajev.

Kada je riječ o turističkoj saradnji između Sankt Peterburga i Republike Srpske, Kačajev je napomenuo da će ruska delegacija po povratku imati mnogo toga da kaže o ponudi Repubike Srpske.

- Postoji ruska poslovica koja kaže da je bolje jednom vidjeti nego sedam puta čuti. Nadamo se da ćemo razvijati odnose između Sankt Peterburga i Republike Srpske i možda bismo eventualno otvorili tržni centar Republike Srpske u ovom gradu - rekao je Kačajev.

U privrednoj delegaciji iz Sankt Peterburga nalaze se i predstavnici desetak ruskih kompanija, među kojima su "Instrem" (distribucija tekstilnih proizvoda), "Maršal" (građevinski radovi), trgovinska kuća "Neva SPB" (isporuka hrane), "Petrobalt-SPB" (proizvodnja rezane građe), "Titan" (izdavačka djelatnost, organizatori konferencija, sajmova), "KomGruz" (usluge transporta), te predstavnici Gradskog turističkog informacionog biroa.

Organizatori posjete delegacije ruskih privrednika Republici Srpskoj su Vlada i Privredna komora RS.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.