Izvor: Capital | Četvrtak, 24.09.2015.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

ZTC "Banja Vrućica" postao naučna baza banjolučkog Medicinskog fakulteta

Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" i Medicinski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, potpisali su sporazum o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji.

Potpisivanjem ovoga sporazuma ZTC "Banja Vrućica" postaje naučno – nastavna baza Medicinskog fakulteta.

Kako je saopšteno iz ZTC "Banja Vrućica", ovaj sporazum je još jedna potvrda kvaliteta djelovanja "Banje Vrućice" u oblasti zdravstva.

Osim toga, potpisivanjem sporazuma svi studenti studijskog programa Medicina, imaće kvalitetno organizovanu teorijsku i praktičnu nastavu tokom koje će imati priliku da izučavaju značaj medicinske rehabilitacije.

- Nadamo se da će ova saradnja rezultovati određenim projektima koji će imati i naučna istraživanja koja bi kao krajnji rezultat pokazala da pojedine procedure mogu pomoći pacijentima u određenim zdravstvenim situacijama - kazao je dekan Medicinskog fakulteta Milan Skrobić.

Skrobić je naglasio da "Banja Vrućica" ima sve uslove za izvođenje studentske ljetnje prakse u cjelosti s obzirom na uslove rada i broj ljekara.

Iz "Banje Vrućice" poručuju da su veoma ponosni na činjenicu da su postali naučna baza Medicinskog fakulteta.

- Na ovaj način studenti medicine imaju priliku da se bliže upoznaju sa našim djelovanjem kao i našim značajem za zdravstveni sistem Republike Srpske. S druge strane, naša ustanova dobiće stručnu pomoć Medicinskog fakulteta prilikom kreiranja naučnih radova o medicinskim procedurama u "Banji Vrućici" - istakao je v.d. generalnog direktora Aleksandar Radošević.

Odluku o potpisivanju sporazuma sa "Banjom Vrućicom" prihvatilo je Vijeće Medicinskog fakulteta, kao i Senat i Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.