NavMenu

Četiri grada u BiH slave nauku - "Noć istraživača" 25. septembra

Izvor: TVSA Četvrtak, 24.09.2015. 11:34
Komentari
Podeli
(Foto: wavebreakmedia/shutterstock.com)
Oko 300 gradova 30 zemalja Evrope učestvovaće u desetoj "Noći istraživača", a ove godine manifestaciji u kojoj se slavi istraživanje i nauka pridružit će se i četiri grada u BiH - Sarajevo, Banja Luka, Bijeljina i Mostar - gdje će, među brojnim aktivnostima, biti organiziran i "Sajam nauke".

U BiH "Noć istraživača" ovaj put bit će organizirana pod sloganom "Započni lančanu reakciju!" kampanjom s fokusom na saradnji kroz nauku da bi se započela lančana reakcija pozitivnih promjena u društvu, demonstrirao model uticaja inovacija na preduzetništvo.

Svi oni koji od 17.00 sati do kasno u noć u petak, 25. septembra, odluče biti dio ove manifestacije moći će između ostaloga vidjeti naučno-informativni park, takmičenje srednjoškolskih timova za najbolji naučni projekt, razgovarati u Naučnom kafeu, učestvovati u takmičenjima, igrama i kvizovima te vidjeti ponudu na "Sajmu nauke i inovacija".


Svake godine oko 11.000 građana posjeti aktivnosti "Noći istraživača" u Bosni i Hercegovini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.