Izvor: eKapija | Utorak, 22.09.2015.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela gradnja poslovne zgrade "Agram" u Bihaću vrijedne 40 mil KM

Radovi na objektu koji se gradi na lokaciji nekadašnjeg objekta JKP "Komrad" Bihać, uveliko su počeli,a izvođač prve etape radova je građevinska firma ŽGP iz Sarajeva. Radove je obišao gradonačelnik Emdžad Galijašević, koji se tom prilikom susreo sa arhitektom Aladinom Saračevićem, koji je radio projekat ovog objekta i sa predstavnicima koncerna "Agram" koja je investitor ovog projekta, prenosi Sa-c.net.

- Ovo je do sad najveća investicija u grad Bihać, koji će ovim projektom dobiti jednu impozantnu i luksuznu zgradu u kojoj će biti oko 300 slobodnih parking mjesta. Najbitnije da u Bihaću vidimo strojeve kako rade i to je upravo ono što sam govorio da ćemo otvoriti grad Bihać kao jedno veliko radilište – istakao je gradonačelnik Galijašević.

Osnovna namjena zgrade biće uredski prostori. Zgrada će imati šest etaža ispod i osam iznad. Polovina prostora u objektu namjenjena je članicama koncerna "Agram", a druga polovina za iznajmljivanje. Ukupna vrijednost objekta je oko 40 mil KM. Za grad Bihać i gradsku upravu ovo predstavlja veliki iskorak ka modernizaciji grada i otvaranju novih radnih mjesta, prenio je Sa-c.net.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.