Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 21.09.2015.| 12:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Četiri načina kojima IKEA pridobija kupce

Tijekom sedam desetljeća poslovanja, švedska robna kuća IKEA postala je jedna od najvećih svjetskih trgovina za opremu doma, piše Inc.com, prenosi "ABC portal".

IKEA je osim po proizvodima, poznata i po vrlo zanimljivo uređenim dućanima koji funkcioniraju kao velika samoposluga u kojoj se lako dođe do željene robe, a često se kupi i ono što nije bilo u planu.

Zasluge za ovaj poslovni uspjeh ponajprije idu njihovom vlastitom konceptu koji su stvorili s ove četiri "dizajnerske" lekcije:

1. Smanjenje troškova na svakom uglu


U procesu proizvodnje, IKEA drži veliki naglasak na što manjim troškovima. Tako za izradu namještaja koristi jeftinije ploče od vlakana koje naručuju u velikim količinama. IKEA također smanjuje troškove proizvodnjom izvan Švedske, odnosno u zemljama u razvoju.

2. Kupci se drže u neizvjesnosti


Izgled IKEA-inih trgovina je vrlo privlačan za kupca. Prostor je dizajniran tako da vas svaki ugao vodi do novih proizvoda i tako mami da pogledate što je sljedeće.

3. Praktičnost

Kada su prije 50-ak godina shvatili da je glomaznije proizvode teže spremiti u auto, dosjetili su se da bi mogli koristiti praktičnija pakiranja. I danas je IKEA poznata upravo po tome - većina proizvoda nalazi se u plošnim kutijama s instrukcijama za slaganje kod kuće.

4. Suradnja s kupcima


IKEA-in koncept da ljudi sami slažu namještaj na neki način izgleda kao "Lego za odrasle". Uključujući kupce u proces sastavljanja proizvoda, kao i držeći niske cijene, IKEA gradi krug vjernih posjetitelja, piše Inc, a prenosi "ABC portal".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.