Izvor: Klix | Ponedjeljak, 21.09.2015.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevska kompanija QSS dobila "Cisco" certifikat za "cloud" usluge

(Foto: Maksim Kabakou/shutterstock.com)
Sarajevska kompanija QSS i zvanično certificirala svoje "cloud" usluge po Cisco CMSP i Cisco Powered standardu.

Nakon što je u martu ove godine postao jedan od 60 vodećih svjetskih pružalaca "cloud" usluga koji čine globalnu mrežu Clouda - "Cisco Intercloud", sarajevska kompanija QSS ovih dana je i zvanično od strane neovisne globalne audit organizacije NSF certificirala svoje "cloud" usluge po Cisco CMSP i Cisco Powered standardu.

Sarajevski QSS je trenutno jedina kompanija u jugoistočnoj Europi koja je zadovoljila sve visoke standarde vodeće svjetske IT kompanije "Cisco" za pružanje vrhunskih "cloud" usluga na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou.

Kako bi BiH što bolje iskoristila tehnološku prednost koju trenutno ima u pružanju "cloud" usluga, QSS je u suradnji sa "Ciscom" pripremio partnerski program kako bi što prije i što više IT kompanija u BiH omogućilo domaćim kompanijama pristup do vrhunskih "cloud" servisa i prednosti koje oni nose.

- Izuzetno smo ponosni što jedna mala zemlja kao što je BiH stoji u prvom redu, rame uz rame sa najvećim svjetskim kompanijama kad je riječ o tako jednoj bitnoj tehnologiji za ekonomiju kao što je "cloud". QSS će učiniti sve da tehnološku prednost koju smo donijeli u BiH zadržimo i dalje je unaprijedimo, te da od te prednosti naši partneri i kupci maksimalno profitiraju - istakao je gospodin Isan Selimović, direktor QSS-a.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.