Izvor: Klix | Petak, 18.09.2015.| 11:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Privredna komora FBIH organizuje do kraja 2015. nekoliko manifestacija promocije domaćih proizvoda

(Foto: Adriano Castelli/shutterstock.com)
Privredna komora Federacije BiH (PK FBiH) do kraja godine planira niz aktivnosti na promociji potencijala domaće privrede koje će se realizirati putem sajmova i organiziranih posjeta privrednih delegacija radi povezivanja firmi kako iz BiH, tako i iz inostranstva

- Aktivno ćemo učestvovati na predstojećem 22. generalnom bh. sajmu "ZEPS 2015" koji će u Zenici od 6. do 10. oktobra okupiti veliki broj izlagača i posjetilaca. U okviru izložbenog prostora Komore nekoliko kompanija će predstaviti svoje proizvode i usluge. Jedna od prezentacija bit će posvećena potencijalima metalske industrije u BiH i mogućnostima za investiranje, a članovi Udruženja halal industrije Komore će predstaviti svoje proizvode, kao i prednosti proizvoda proizvedenih u skladu s halal standardom - kazao je direktor Sektora za industriju i usluge PKFBiH Almin Mališević za Fenu.

Članovi Udruženja za IKT ove komore učestvovat će na "Fact Finding Misiji" koji organizuje Trgovinski odjel austrijske ambasade u Sarajevu. Također, u Vitezu će u organizaciji Trgovinskog odjela austrijske ambasade biti održan "Austria showcase" o temi "Mašinogradnja i obrada metala" na kojem će Udruženje metalske i elektroindustrije PKFBiH predstaviti potencijale u oblasti metala u Federaciji BiH.

U Beču će sredinom novembra biti održana konferencija "International machinery and plant engineering forum 2015" i B2B razgovori predstavnika poslovnih subjekata iz Austrije, Azerbejdžana, BiH, Češke Republike, Njemačke, Indije, Irana, Kazahstana, Poljske, Rumunije, Turske i SAD-a. Privredna komora FBiH će u saradnji s austrijskom ambasadom u Sarajevu okupiti zainteresirane privrednike i organizovano otputovati u Beč da bi pokušali uspostaviti nove poslovne veze i našim privrednicima omogućiti izlazak na nova tržišta.

- Do konca godine planiramo ugostiti delegaciju Privredne komore Ankare, te uputiti pozive privrednicima za posjete sajmovima u Izmiru, Istanbulu i Omanu - dodao je Mališević.

Podsjetio je da je Komora krajem februara na sajmu "Viroexpo 2015" u Virovitici na svom izložbenom prostoru predstavila proizvode i reklamni materijal nekoliko kompanija iz Federacije BiH.

Na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru sredinom aprila izložbeni prostor ove komore ustupljen je privrednim subjektima da bi se predstavili i pokušali doći do novih poslovnih partnera.

U okviru Međunarodnog sajma energetike u Tuzli "Energa 2015" ova komora je organizirala panel pod nazivom "Aktuelna pitanja razvoja sektora energetike BiH".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.