Izvor: Capital | Četvrtak, 17.09.2015.| 13:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ruse najviše privlače Jahorina i Banja Vrućica

(Foto: Shutterstock)
Na Sajmu turizma u Moskvi, na kojem Turistička organizacija Republike Srpske predstavlja kompletnu turističku ponudu Srpske, ruski turoperatori pokazali su poseban interes za Jahorinu i za banjski turizam, posebno za Banju Vrućicu, rekla je viši stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Milijana Glamočić.

Glamočić je navela da je opšti utisak iz ugla turističkih agencija iz Srbije, koje u svojim programima imaju ponudu i za BiH, da su ruski turoperatori veoma zainteresovani za turističku ponudu BiH, s ciljem otkrivanja novih destinacija za svoje klijente.

Ona je istakla da je sajam u Moskvi vodeći međunarodni jesenji sajam ove vrste na području Rusije i CIS zemalja na kojem se predstavlja 1.200 izlagača, a ove godine očekuje se više od 70.000 posjetilaca.

- Izložbeni prostor BiH posjetila je ministar-savjetnik Ambasade BiH u Moskvi Rajna Zekić i predstavnici Predstavništva Republike Srpske u Rusiji i izrazili zadovoljstvo što smo prisutni na sajmu, jer smatraju da je rusko tržište veoma otvoreno prema balkanskim zemljama - kaže Glamočić.

Ona je dodala da je štand posjetio i ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić.

Sajam turizma "OTDYKH Leisure 2015" u Moskvi održava se 21. put. Sajam je počeo u utorak, 15. septembra, a završava se sutra.

Zbog specifičnosti saradnje i zajedničkog nastupa sa Srbijom, akcenat Turističke organizacije Republike Srpske biće na promociji turističke ponude istočnog dijela Srpske, odnosno dijela koji graniči sa Srbijom.

U fokusu promocije su i Bijeljina sa etnoselom "Stanišići", Zvornik sa tvrđavom i Zvorničkim jezerom, Andrićgrad, Foča i Nacionalni park "Sutjeska".

Posebna pažnja posvećena je i Hercegovini i Trebinju sa akcentom na vjerski turizam, kao i na banjskom turizmu.

Iz Turističke organizacije RS ranije je najavljeno da se predstavljanje na Sajmu realizuje u okviru saradnje između Ministarstva turizma i telekomunikacija Srbije i Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH kojom su kao posebno interesantni projekti istaknuti kreiranje jedinstvenog turističkog proizvoda na rijeci Drini, izvođenje školskih ekskurzija, organizovanje različitih edukativnih kampova i zajednički nastup na trećim tržištima.

Turistička organizacija Republike Srpske, zajedno sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Spoljnotrgovinskom komorom BiH, predstavlja cjelokupnu turističku ponudu BiH na štandu Turističke organizacije Srbije.

BiH učestvuje kao specijalni gost Srbije, koja je ove godine zemlja partner sajma u Moskvi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.