NavMenu

Doboj i Ugljevik postaju povoljniji za investitore

Izvor: Capital Srijeda, 16.09.2015. 15:27
Komentari
Podeli
Predstavnici Privredne komore Republike Srpske, grada Doboja i opštine Ugljevik potpisali su danas u Banjoj Luci ugovor o sprovođenju programa sertifikacije lokalnih samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Direktor Privredne komore Srpske Dragica Ristić naglasila je da su proces sertifikacije do sada prošli gradovi Prijedor, Banja Luka i Bijeljina, a da bi programu uskoro trebalo da budu priključeni i Grad Trebinje i opštine Laktaši, Gradiška i Mrkonjić Grad.

- Sertifikat podrazumijeva da lokalne zajednice ispunjavaju 12 kriterijuma i 80 potkriterijuma i namijenjen je onim samoupravama koje imaju razvojne kapacitete i koje su strateški opredijeljene da unaprijede poslovno okruženje - rekla je Ristić novinarima nakon potpisivanja ugovora.

Prema njenim riječima, investitori kreću baš od lokalnih zajednica i važno je da upravo na tom nivou bude povoljan poslovni ambijent.

- Doboj je izuzetno važno čvorište i za lokalni i regionalni razvoj i poslovni ambijent im je od velikog značaja. Isto tako, Ugljevik je opština koja ima kapacitete u energetskom sektoru, ali podjednako važni su prirodni potencijali i razvoj prerađivačke industrije, prerada voća i povrća - naglasila je Ristić.

Ona je dodala da se program sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem sprovodi u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i BiH, dok je Privredna komora tehnički sekreterijat projekta u Republici Srpskoj.


Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić rekao je da je želja gradske uprave da ponudi budućim investitorima mogućnost da ostvare tržišnu prednost kako bi poslovali pozitivno.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić istakao je da ta lokalna zajednica proizvodi 40% električne energije za tržište Republike Srpske, te da su prvi u Srpskoj po proizvodnji šljive.

- Težimo da stvorimo što povoljniji privredni ambijent kako bismo imali više zaposlenih u ovim teškim vremenima, veći budžet i kako bismo imali što bolje pretpostavke da investitori dođu na naš prostor - poručio je Perić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.