NavMenu

Nakon požara "Wiener osiguranje" u posjeti "Krivaji" - Čeka se izvještaj nadležnih organa

Izvor: eKapija Srijeda, 16.09.2015. 13:49
Komentari
Podeli
Uprava "Wiener osiguranja Vienna Insurance Group", na čelu sa generalim direktorom Miroslavom Miškićem i članom Uprave Goranom Mandićem i u pratnji vlasnika, obišla je zgarište i pogone Tvornice montažnih kuća "Krivaja" u Zavidovićima.

Tvornica montažnih kuća "Krivaja", koju je nedavno zahvatio požar katastrofalnih razmjera, je klijent "Wiener osiguranja", po osnovu osiguranja dijela imovine – objekata i jedne mašinske linije, između ostalog i od požara. Nažalost, sva oprema, zalihe, gotovi proizvodi, kao i prekid rada nisu bili osigurani od ovog rizika, a što Wiener osiguranja nudi u sklopu polise osiguranja imovine. "Wiener osiguranje" je odmah bilo obaviješteno o požaru i nastanku štete, stručni timovi su pravovremeno bili na licu mjesta nekoliko puta, izvršili uviđaje koliko su to opasne okolnosti dozvoljavale u datom trenutku te obavili razgovore sa Upravom TMK "Krivaja" o svoj potrebnoj dokumentaciji za prijavu i obradu štete.

Poseban stručan tim iz Beča je takođe dodatno obišao teren, a sve u cilju što bržeg i adekvatnijeg sagledavanja razmjera štete na osiguranoj imovini i isplate iste. Budući da su istrage bile obustavljene zbog opasnosti na zgarištima, ostalo je još da se finalizira zvanični izvještaj nadležnih organa o požaru, kao i nalaz vještaka građevinske struke.

- Radi što bržeg i adekvatnijeg rješavanja novonastale situacije izazvane požarom u pogonima TMK "Krivaja" i njenog što skorijeg oporavka, Uprava "Wiener osiguranja" daje svoju punu podršku klijentu TMK "Krivaja" radi procjene i isplate štete za dio osigurane imovine. TMK "Krivaja" je nažalost osigurala samo dio svoje imovine od požara i još nekoliko drugih rizika, za koju bi šteta trebala da bude isplaćena nakon adekvatnog finalnog nalaza nadležnih organa i vještaka, i to u dosta velikom iznosu. Šteta je mogla je biti u potpunosti sanirana u finasijskom smislu da je sva imovina bila osigurana, a to bi značilo lakše pokretanje proizvodnje i stajanje na noge za TMK "Krivaju". "Wiener osiguranje" je za ovakve vrste osiguranja pokriveno putem ugovora o reosiguranju skoro u potpunosti. Koristim ovu priliku da apelujem na sve stanovnike i privrednike da razmisle o opasnostima ovakvih iznenadnih situacija sa katastrofalnim posljedicama i da se osiguraju na vrijeme, jer je jedina prava i sigurna zaštita - zaštita kroz adekvatno osiguravanje imovine i lica, uz reosiguravajuće pokriće. Još uvijek su nažalost aktuelne štete od poplava, a koje su u potpunosti mogle brzo da budu pokrivene putem adekvatnog osiguranja - rekao je generalni direktor Miroslav Miškić.


"Wiener osiguranje" je dio "Vienna Insurance Group", najveće osiguravajuće grupacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi, sa tradicijom dugom 190 godina, koja generiše godišnji premijski prihod od preko 9 mlrd EUR zapošljava preko 23.000 radnika i ostvaruje godišnju dobit od preko 500 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.