NavMenu

"Siemens" razmatra premještanje kapaciteta iz drugih zemalja u Srbiju

Izvor: Beta Ponedjeljak, 14.09.2015. 13:31
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Kompanija "Siemens" nastaviće da povećava broj zaposlenih u fabrici vjetrogeneratora u Subotici i razmatra premještanje kapaciteta iz drugih zemalja u Srbiju, najavio je generalni direktor te kompanije u Srbiji Udo Ajhlinger.

- Fabrika u Subotici je dobar primjer šta možemo da uradimo i tamo ćemo nastaviti rast i otvaranje radnih mjesta. Početkom sledeće godine trebalo bi da objavimo dobre vijesti - rekao je agenciji "Beta" Ajhlinger, koji je na čelu kompanije "Siemens" u Srbiji od 1. avgusta ove godine.

Ajhlinger nije mogao u ovom trenutku da otkrije detaljnije planove o povećanju broja zaposlenih u fabrici u Subotici, koja će nakon zapošljavanja 220 radnika do kraja septembra, obezbijediti posao za oko 1.500 ljudi u kompaniji "Siemens Srbija".

On je istakao da je pogon u Subotici trenutno peta po veličini fabrika velikih generatora za vjetrenjače na svijetu u korporaciji "Siemens", a da je cilj da bude na prvom mjestu.

- Planovi već postoje i razmišljamo kako da poboljšamo situaciju u Srbiji premještanjem kapaciteta iz drugih zemalja i popravimo ekonomski položaj Srbije i kompanije istovremeno - istakao je on.

Ajhlinger je rekao da je "Siemens" zadovoljan razultatima poslovanja u Srbiji u tekućoj poslovnoj godini, koja se završava 30. septembra, ali da ne bi bio dobar menadžer kada bi rekao ne bi moglo i bolje.

- Pokrenuli smo promene u određenim dijelovima poslovanja. U Srbiji smo posvećeni rastu i voljeli bismo da ljudima damo više posla i veće plate - rekao je generalni direktor kompanije u Srbiji Udo Ajhlinger.

Njemački "Siemens" je fabriku u Srbiji uvrstio u grupu najvećih i najznačajnijih u svom proizvodnom sistemu i do sada je izvezeno gotovo 18.000 vetrogeneratora.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.