NavMenu

Centru za dojku UKC RS dodijeljen sertifikat međunarodne asocijacije

Izvor: RTRS Petak, 11.09.2015. 12:15
Komentari
Podeli
(Foto: kc-bl.com)
Asocijacija centara za dojku dodijelila je Sertifikat o članstvu Centru za dojku Klinike za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, kao organizacionoj jedinici koja ispunjava aktuelne kriterijume u dijagnostici i tretmanu bolesti dojki.

- To svrstava Univerzitetski klinički centar Republike Srpske među referentne ustanove u RS i BiH za pružanje kvalitetnog i savremenog pristupa u tretmanu karcinoma dojke - saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Asocijacija centara za dojku prva je međunarodna mreža organizacionih jedinica posvećenih isključivo dijagnostici i tretmanu karcinoma dojke.

Riječ je o projektu Evropske onkološke škole, koji je pokrenut s ciljem promovisanja kvalitetnijeg pristupa i unapređenja tretmana oboljelih pacijentkinja od karcinoma dojke u Evropi i širom svijeta.

Organizacija posebnih jedinica koje se bave dijagnostikom i liječenjem karcinoma dojke preporučena je od Evropskog udruženja mastologa, Udruženja žena oboljelih od karcinoma dojke i Evropskog parlamenta.

Centri za dojku koji su članovi Asocijacije ispunjavaju kriterijume u vezi sa dijagnostikom i tretmanom karcinoma dojke iz multidisciplinarnih oblasti.


Propisani kriterijumi odnose se na pružanje adekvatnih usluga iz oblasti radiologije, onkološke hirurgije, patologije, medicinske onkologije, radioterapije, rekonstruktivne hirurgije i nuklearne medicine.

Centar za dojku Klinike za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske primljen je u članstvo Asocijacije centara za dojku 5. septembra 2012. godine kao 172. član.

Asocijacija danas ima više od 220 organizacionih jedinica koji se bave ovom problematikom.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.