NavMenu

Ronaldo po tvitu zarađuje 232.800 EUR

Izvor: Politika Petak, 11.09.2015. 11:48
Komentari
Podeli
Svjetski fudbalski as Kristijano Ronaldo treći je najplaćeniji sportista na svijetu u ovoj godini, iza boksera Flojda Mejvedera i Manija Pakjaoa. Nije prvi ni na listi atleta pred kojima sponzori ispisuju najveće čekove. Tu je daleko iza Rodžera Federera koji je ove godine inkasirao 58 mil USD od ugovora sa kompanijama "Wilson", "Nike", "Rolex", "Mercedes-Benz"…

Ipak, Ronaldo ima posebnu vrstu moći – popularnost na internetu. Portugalski fudbaler je lider društvenih mreža među sportistima, sa više od 104 miliona obožavalaca na "Facebooku", 37 miliona pratilaca na "Twitteru" i 25 miliona na "Instagramu". Zbog toga je ubjedljivo prvi na listi sportista po zaradi koju može da dobije po tvitu.

Španska agencija "Opendors", koja spaja sponzore sa uspješnim sportistima, izračunala je da zvijezda madridskog "Reala" može da računa na 232.800 EUR za samo jedan tvit u kom bi napisao lijepu riječ za neki brend. Za poređenje, Federer ima deset puta manje pratilaca i može da računa na tek 16.700 USD po tvitu, a "cvrkut" Đokovića, koji ima oko 4,5 miliona pratilaca, vrijedi 26.530 USD.

Krajem prošlog mjeseca Ronaldo je objavio na ovoj društvenoj mreži svoju fotografiju u sportskoj "Nike" jakni i napisao da voli opremu ovog proizvođača, jer je "sjajna". Da li je portugalski srcolomac za to dobio baš 232.800 EUR ne zna se, jer je "Nike" inače njegov sponzor i moguće je da je aktivnost na društvenim mrežama sastavni dio ugovora.

Ronaldo reklamira i "Samsung", "Herbalife" i sopstvenu liniju donjeg rublja i košulja "CR7". U početku su i patike imale ovaj znak, ali je posle pritiska kompanije "Nike", s kojom ima sponzorski ugovor vrijedan 5,5 mil USD, bio prinuđen da povuče obuću.


Na drugom mjestu liste sportista čiji "cvrkut" najviše vrijedi na "Twitteru" nalazi se američki NBA košarkaš Lebron Džejms koji po objavi može da dobije 125.638 EUR.

Među prvih deset su pretežno fudbaleri, uz dva košarkaša (osim Džejmsa tu je i Kevin Durent) i jednog tenisera – Rafaela Nadala (deveto mjesto, 41.200 po tvitu).

Većina ovih sportista je na svojoj profilnoj slici na "Twitteru" u odjeći s vidljivim logom sponzora. Runi i Nejmar nose "Nike" majice, a Ronaldo drži kopačke pomenutog brenda. Nadalova naslovna slika je ona na kojoj igra tenis u "Nike" opremi, dok Lebron Džejms nosi džemper ovog proizvođača sportske opreme.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.