NavMenu

"TeleGroup" zvanično počeo da radi u Sarajevu

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.09.2015. 15:46
Komentari
Podeli
Adnan Ramčić na otvaranju firmeAdnan Ramčić na otvaranju firme
Početak rada firme "TeleGroup" u Sarajevu obilježen je danas u poslovnom centru UNITIC, uz prisustvo brojnih zvanica iz državnog, privrednog i finansijskog sektora, te sektora informaciono-komunikacijskih tehnologija. Strateški pristup primjeni informaciono-komunikacionih tehnologija ključan je za razvoj i napredak društva i biznisa, naglašeno je povodom početka rada te firme, ćerke "TeleGroup Ltd" iz Velike Britanije.

- Kompanija "TeleGroup" postoji već 23 godine i ima veliko iskustvo u razvoju i implementaciji informaciono-komunikacionih tehnoloških rješenja, sistema za informacionu bezbjednost, zatim razvoja softvera, kao i usluga projektovanja i izgradnje telekomunikacione, IT i elektro-energetske infrastrukture u regionu Zapadnog Balkana, s tendencijom ekspanzije prema zemljama Bliskog Istoka i afričkih zemalja. U svim tim zemljama zajedno imam manje prijatelja nego u Bosni i Hercegovini. Želimo da učestvujemo u razvoju IKT sektora u BiH, da rješenjima koje smo razvijali i implementirali, iskustvom, energijom i znanjem domaćeg tima, budemo vjetar u leđa razvoju biznisa ali i sektora javne uprave i to je razlog zašto od danas, zvanično, postoji "TeleGroup" Sarajevo - istakao je Milomir Gligorijević, osnivač kompanije "TeleGroup Ltd".

Dobrodošlicu u poslovnu zajednicu BiH predstavnicima "TeleGroupa" poželjeli su specijalni gosti svečanosti, član predsjedništva Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Bruno Bojić i predsjedavajući Privredne komore Kantona Sarajevo, gospodin Kemal Grebo.

- Prepoznajući značaj sektora informaciono-komunikacionih tehnologija za razvoj poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini, stručnost i iskustvo kojim može doprinijeti usaglašavanju IKT strategije BiH, te njen uticaj na poboljšanje ekonomskih pokazatelja i na razvoj društva uopšte, pozdravljam odluku kompanije "TeleGroup" da počne da radi u Bosni i Hercegovini - rekao je Bojić, potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Direktor sarajevskog ogranka kompanije "TeleGroup", Adnan Ramčić, zahvalio se prisutnima na dosadašnjem partnerstvu.

- "TeleGroup" Sarajevo nastaje iz potrebe da dugogodišnju saradnju s brojnim partnerima iz Bosne i Hercegovine pojačamo i tako stvaramo bolja i moćnija rješenja za sve naše korisnike i partnere. Ovaj trenutak prepoznali smo kao onaj u kome, zajedno s partnerima s kojima smo već kreirali brojna rješenja, pomognemo jačanju bosanskohercegovačkog biznisa i jačanju IKT sektora uopšte, na dobrobit šire društvene zajednice.

Kompanija "TeleGroup" je, u prethodnom periodu, razvila jake strateške odnose sa partnerskim kompanijama u IKT sektoru u BiH, s ciljem modernizacije poslovanja i povećanja privrednog rasta u kome se IKT posmatra kao alat za produktivnije, efikasnije i optimalno poslovanje.

- U vremenu kad svjedočimo smanjenom obimu privrednih aktivnosti i, nažalost, gašenja privrednih subjekata, ohrabruje nas dolazak kompanije koja je svoje poslovanje gradila decenijama unazad u regiji i šire i ima kapacitete, znanja i stručnost da učestvuje u stvaranju boljeg poslovnog okruženja. Posebno nam je važno da, dolaskom "TeleGroupa" u Kanton Sarajevo, ojačavamo sektor koji je u ekspanziji u cijelom svijetu i što je ovo još jedna garancija da smo u mogućnosti da pratimo svjetske trendove, i zahtjevima tržišta i znanjima domaćih stručnjaka koji preuzimaju na sebe odgovornost da nam omoguće modernizaciju i razvoj - naglasio je Kemal Grebo, predsjedavajući Privredne komore Kantona Sarajevo.


"TeleGroup" je jedan od vodećih "solution provajdera" u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i energetike na tržištu zapadnog Balkana i zapošljava preko 260 ljudi.

Kompanija "TeleGroup" je osnovana 1992. godine u Londonu sa 100% privatnim vlasničkim kapitalom. Primarno se bavi razvojem softverskih aplikacija, kreiranjem i implementacijom različitih rješenja u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija kao i projektovanjem i izgradnjom telekomunikacione, IT i elektroenergetske infrastrukture. Uspješno sarađujući sa velikim, srednjim i malim preduzećima, vladinim, javnim i finansijskim sektorom, kao i telekom operaterima i servis provajderima, "TeleGroup" je stekao zavidnu bazu klijenata koju čine najznačajnije kompanije i institucije u regionu Zapadnog Balkana. "TeleGroup" nastavlja ekspanziju i na tržištima Bliskog istoka i Afrike.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.