Izvor: tportal.hr | Utorak, 08.09.2015.| 14:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Atlantic grupa" preuzela distribuciju proizvoda kompanije "Philips" u Hrvatskoj

Kompanije "Philips" Hrvatska i "Atlantic Grupa" dogovorili su saradnju kojom od septembra "Atlantic" preuzima distribuciju proizvoda iz "Philips Consumer Lifestyle" divizije na hrvatskom tržištu.

Riječ je o dijelu kompanije "Philips" koji proizvodi aparate za ličnu njegu i male kućne aparate, a godišnja vrijednost ugovora za 2016. je 27 miliona kuna (oko 3,57 mil EUR), sa značajnim potencijalnom rasta prometa, saopšteno je iz "Atlantic grupe".

"Atlantic" preuzima distribuciju u svim kanalima prodaje na hrvatskom tržištu (maloprodaja, elektro kanal, online prodaja, pharma kanal).

- Novo partnerstvo za "Atlantic" predstavlja priznanje izvrsnosti u distribuciji. "Philips" je kompanija s preko 120 godina tradicije u kreiranju industrijskih trendova i zadovoljavanju potreba potrošača, pa svakako predstavlja zadovoljstvo da je jedan od vodećih svjetskih brendova upravo "Atlantic" prepoznao i odabrao kao distribucijsku podršku, s uhodanim timom koji odlično poznaje tržište i njeguje kvalitetne odnose s kupcima. Ovime se "Atlantic" još jednom afirmiše kao regionalni distribucijski lider koji svojim partnerima omogućava kvalitativno i kvantitativno unapređenje distribucije i jačanje promocije brenda - ističu u "Atlantic grupi".

"Royal Philips" jedna je od vodećih svjetskih tehnoloških kompanija raznovrsnih poslovnih aktivnosti, primarno usmjerena na poboljšanje kvaliteta života kroz inovacije u oblastima zdravstvene njege, potrošačke tehnike i rasvjete. Osnovana je 1891. godine u Holandiji i sjedište joj je u Amsterdamu. Kompanija posluje u više od 100 zemalja, a u 2014. zabilježila je ukupnu prodaju u vrijednosti od 21,4 mlrd EUR.

"Atlantic grupa" vodeći je distributer robe široke potrošnje u Jugoistočnoj Evropi, gdje posluje kroz 16 distributivnih centara, ima direktnu dostavu na više od 60.000 dostavnih mjesta u regionu, s više od hiljadu dostavnih vozila i visoko razvijenom tehnologijom i znanjem u upravljanju ključnim kupcima, upravljanju kategorijama proizvoda, logistici i trade marketingu, poručuju iz "Atlantica".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.