NavMenu

"Amazon" sprema novi tablet od samo 50 USD

Izvor: eKapija Utorak, 08.09.2015. 09:00
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Prema pisanju lista "Wall Street Journal" (WSJ), kompanija "Amazon" za ovogodišnju božićnu sezonu kupovine priprema 6-inčni tablet koji će se u Sjedinjenim državama prodavati po cijeni od 50 USD.

To je gotovo dvostruko niža cijena od trenutno najjeftinijeg "Amazonovog" 6-inčnog tableta "Fire HD" koji košta 99 USD, a biće i među najjeftinijim tabletima na čitavom tržištu. Uz ovaj model iz najnižeg cjenovnog ranga, "Amazon" navodno priprema i tablete od osam i deset inča.

Kako piše WSJ, razlog za ovaj potez krije se u činjenici da "Amazon" ima problema u plasmanu skupljih uređaja na tržište i spreman je da pokuša da jeftinijim, ali i slabijim, tabletima pokuša da uveća udio na već prezasićenom tržištu.

WSJ navodi i kako "Amazon" u svojem tajnovitom hardverskom sektoru "Lab126" priprema računar za kuhinju kojim se upravlja glasom, kodnog imena "Kabinet", koje bi trebalo da postane centralno mjesto doma povezanog na internet. Takođe se navodi da kompanija razvija i tablet s 3D prikazom za koji nisu potrebne posebne naočare.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.