NavMenu

Pobjednik tendera za drugu dionicu puta Banjaluka - Gradiška biće poznat sljedećeg mjeseca: U trci 15 kompanija

Izvor: Nezavisne novine Subota, 25.08.2007. 11:53
Komentari
Podeli


Izvođač radova na drugoj dionici autoputa Banjaluka - Gradiška, na potezu od banjalučkog aerodroma do mosta na Savi, biće izabran sljedećeg mjeseca u žestokoj međunarodnoj konkurenciji, potvrđeno je u "Putevima RS".

Prema riječima Mladena Lazendića, direktora "Puteva", za gradnju dionice duge 26,5 kilometara takmiči se 15 kompanija, uglavnom inostranih ponuđača, a među njima i austrijski "Strabag" s kojim je Vlada ušla u pregovore oko davanja koncesije na izgradnju mreže autoputeva kroz RS.

"Nakon što Evropska investiciona banka pregleda svu dokumentaciju, pristupićemo izboru izvođača, a vjerujemo da bi do toga moglo doći u septembru", rekao je Lazendić i dodao da će izvođača uvesti u radove čim budu okončana imovinsko-pravna pitanja na trasi.

Do sada je, kako je rekao, riješeno oko 85 odsto ovih pitanja, a s obzirom na dosadašnje aktivnosti, pretpostavlja se da bi ovaj posao mogao biti završen za dva mjeseca.

Dionica je podijeljena u tri lota, kako bi se posao istovremeno otvorio na više dijelova trase, čija je izgradnja finansirana kreditnim sredstvima Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj. Ukupna vrijednost kredita iznosi 130 miliona evra.

Pored "Strabaga" za posao se, između ostalih, takmiče austrijska "Alpina", splitski "Konstruktor", te više italijanskih, izraelskih i makedonskih kompanija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.