NavMenu

Počela druga faza izgradnje parkinga kod UKC Tuzla

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 07.09.2015. 15:26
Komentari
Podeli
Izgradnja novog parkirališta kod Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla počela je danas. Trenutno se vrši čišćenje te površine, dok će u narednim danima stići i mehanizacija, a radovi će trajati narednih 45 dana. Sredstva za izgradnju osiguralo je JKP "Saobraćaj i komunikacije" Tuzla, prenosi RTV Slon.

Ovo je druga faza izgradnje parkirališta kod UKC Tuzla. Biće izgrađeno 90 novih parking mjesta, a cilj je rješavanje dugogodišnjeg problema parkiranja u blizini kliničkog centra.

- Mi se nadamo da će i ovo parkiralište u znatnoj mjeri olakšati i doprinijeti poboljšanju parkiranja i naša je želja da u potpunosti regulišemo umirujući saobraćaj, da pješacima omogućimo kretanje po površinama za kretanje pješaka, a ne da ona budu okupirana vozilima - kaže Goran Jurak, direktor JKP "Saobraćaj i komunikacije" Tuzla.

Danas je počelo uklanjanje drveća i žbunja, a narednih dana na ovo mjesto stići će i mehanizacija, kada počinju grubi radovi. Rok za završetak ovog parkinga je 45 dana, te se u preduzeću "Saobraćaj i komunikacije" nadaju da će izvođačima radova na ruku ići i vremenski uslovi.

Za izgradnju novog parkirališta izdvojeno je 180.000 KM. U narednom periodu slijedi treća faza projekta.


- Nakon ove slijedi i treća faza, da u potpunosti zaokružimo umirujući saobraćaj u blizini kompleksa bolnice Gradina u skladu sa postojećim potrebama - ističe Jurak.

Cjelokupan projekat izgradnje parkinga koštat će 250.000 KM. Želja uposlenika Javnog preduzeća "Saobraćaj i komunikacije" Tuzla je i izgradnja višeetažne garaže za 350 vozila. Vjerovatno će taj projekat početi u narednoj godini. Time bi u potpunosti bio okončan višegodišnji problem parkiranja na Gradini, prenosi RTV Slon.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.