Izvor: eKapija | Petak, 04.09.2015.| 13:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Edukacije kupaca i inovacije trgovinskih lanaca ključne za razvoj industrije prehrane

(Foto: Lisa S./shutterstock.com)
Proizvođači, trgovci i distributeri samo zajedno mogu pomoći razvoju kategorije prehrane i učiniti je kvalitetnom, zaključak je učesnika interaktivne "Talk In Business" konferencije koja je održana 3. septembra u organizaciji "InAkademije" i "InStore" magazina.

Ovo je jedanaesta interaktivna konferencija na kojoj se govorilo o kategoriji prehrana sa fokusom na tjestenine, supe i rižu. Riječ je o kategoriji sa velikim brojem brendova i jakom konkurencijom, gdje jeftiniji brendovi preuzimaju ulogu privatne robne marke.

Rastu ove kategorije mogu doprinjeti mnogi faktori, a jedni od tih su da se ponudi ono što kupac traži, da se razvije svijest samih voditelja maloprodajnih lanaca, da se u fokus stave inovacije, da se kupci redovno edukuju i da im se prezentuju novi proizvodi.

Tokom konferencije učesnici su naglasili važnost saradnje i kao rezultat ove konferencije sudionici su podržali potrebu za razvojem ove kategorije i za zajedničko rješenje aktuelnih problema. U budućnosti rastu kategorije može se doprinjeti samo zajedničim djelovanjem i planiranjem aktivnosti, navodi se u saopštenju organizatora.

- Ova konferencije je važna jer svaki mjesec na jedno mjesto dovede ljude iz različitih kompanija koji razmjenjuju iskustva i razmišljanja, iznese se problematika i stoga dajem punu podršku i daljoj realizaciji ovakvog događaja - rekao je Branislav Lovrić, direktor prodaje u kompaniji "Podravka".

Podršku organizaciji ovog događaja dao je i Vjekoslav Ivaničević, direktor prodaje "Dukat"-a koji je rekao da su redovni učesnici ove konferencije od početka, jer nudi mogućnost za saradnju distributera, trgovaca i proizvođača.

U organizaciji "InAkedemije" i "InStore" magazina edukacija se nastavlja, te najavljujemo novi ciklus "Talk In Business" konferencija od 30.09.2015. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.