NavMenu

Kapitalna ulaganja u Zenici

Izvor: Oslobođenje Petak, 24.08.2007. 09:53
Komentari
Podeli

Mirzeta Džonlagić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko – dobojskog kantona i Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica, potpisali su 23. avgusta 2007. ugovore o nabavci i isporuci vodovodnog, kanalizacionog i građevinskog materijala sa dvjema domaćim firmama za realizaciju projekata iz programa kapitalnih ulaganja u vodne objekte Vlade ZDK u 2007. godini u općini Zenica.

Radi se o zeničkom "Almy – transportu" sa kojim je potpisan ugovor o nabavci građevinskog materijala u vrijednosti od 150.000 KM, te sarajevskom "Hidro – Termo Centru" koji će isporučiti kanalizacioni materijal, vrijedan 187.000 KM i vodovodni materijal u vrijednosti od 170.000 KM.

Do kraja 2007. godine predviđena je realizacija 14 kapitalnih projekata počev od izgradnje kanalizacije u naseljima Mošćanica, Arnauti, Gornjoj Zenici, Kovanićima, Crkvicama, do rekonstrukcije vodovoda u Vražalama, Dobriljenu i izgradnje vodovoda u Klopču, Janjićima i mjestu Rujev Do. Ujedno će se uraditi i projektna dokumentacija za četiri objekta i to kanalizaciju u Obrenovcima, vodovod u Kahrimanima, Roševićima i Selišću.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.