Izvor: Oslobođenje | Petak, 24.08.2007.| 09:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kapitalna ulaganja u Zenici

Mirzeta Džonlagić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko – dobojskog kantona i Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica, potpisali su 23. avgusta 2007. ugovore o nabavci i isporuci vodovodnog, kanalizacionog i građevinskog materijala sa dvjema domaćim firmama za realizaciju projekata iz programa kapitalnih ulaganja u vodne objekte Vlade ZDK u 2007. godini u općini Zenica.

Radi se o zeničkom "Almy – transportu" sa kojim je potpisan ugovor o nabavci građevinskog materijala u vrijednosti od 150.000 KM, te sarajevskom "Hidro – Termo Centru" koji će isporučiti kanalizacioni materijal, vrijedan 187.000 KM i vodovodni materijal u vrijednosti od 170.000 KM.

Do kraja 2007. godine predviđena je realizacija 14 kapitalnih projekata počev od izgradnje kanalizacije u naseljima Mošćanica, Arnauti, Gornjoj Zenici, Kovanićima, Crkvicama, do rekonstrukcije vodovoda u Vražalama, Dobriljenu i izgradnje vodovoda u Klopču, Janjićima i mjestu Rujev Do. Ujedno će se uraditi i projektna dokumentacija za četiri objekta i to kanalizaciju u Obrenovcima, vodovod u Kahrimanima, Roševićima i Selišću.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.