Izvor: Beta/Tanjug | Petak, 04.09.2015.| 09:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Swarovski" otvorio proizvodni pogon u Srbiji

Austrijska kompanija "Swarovski" otvorila je juče u Subotici proizvodni pogon i najavila da će do sredine iduće godine zaposliti još 170 radnika.

"Swarovski" u Srbiji posluje od kraja 2013. godine i zapošljava 383 radnika, a izgradnju proizvodnog pogona počeo je početkom 2014. godine. Do sada je ta kompanija u Srbiji investirala oko 22 mil EUR.

Otvaranju pogona prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da je fabrika "Swarovskog" u Subotici jedna od najasavremenijih u Srbiji, a po ugrađenom materijalu i najskuplja.

Kompanija "Swarovski" poznata po proizvodnji ukrasnih kristala, u 120 zemalja zapošljava oko 25.000 ljudi, a odlučila je da otvori pogon u Srbiji nakon zatvaranja fabrika u Češkoj i Kini.

U subotičkoj fabrici austrijskog koncerna "Swarovski", prema ranije potpisanom ugovoru, proizvodiće se kristali namijenjeni isključivo za izvoz.

Kompanija "Swarovski" je podijeljena na dvije industrijske oblasti: "Swarovski Kristall", koja se bavi proizvodnjom luksuznih elemenata i "Tyrolit Scclefmittel", koja proizvodi alat i mašine potrebne za obradu i rad.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.