Izvor: Klix | Srijeda, 02.09.2015.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izlagači iz cijelog svijeta - Sajam metala "ZEPS Intermetal" od 6. do 10. oktobra u Zenici

(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Kamberovića Polje u Zenici i ove godine biće mjesto susreta privrednika iz cijele Bosne i Hercegovine u sklopu 12. Međunarodnog sajma metala "ZEPS Intermetal" koji će biti održan od 6. do 10. oktobra zajedno sa Generalnim bh. sajmom ZEPS.

Zenički privredni sajam ZEPS i sajam metala "ZEPS Intermetal" svake godine okupi više stotina izlagača kao jedinstveni promotivno-poslovni događaj u jugoistočnoj Evropi. U razgovoru za "Klix", direktor sajma "ZEPS Intermetal" Safet Haračić kaže da je cilj pratiti međunarodne trendove i promovisati domaće proizvode.

- Sajam ima cilj osigurati promociju vlastitih privrednih dostignuća, praćenje međunarodnih trendova i razvoja, kao i promovirati ih na sajmu. Cilj sajma je, također, i inoviranje tehnologije u proizvodnji i preradi metala. Nastojim da to bude prisan godišnji susret ljudi iz metalnog sektora BiH, međunarodnih partnera, komora, udruženja, te državnih organa radi neposredne razmjene informacija i poslovnih ideja - kazao je Haračić.

On je dodao da je mjesec dana prije početka sajma veliki broj izlagača rezervisao svoja mjesta, te da prijave još uvijek stižu.

U sklopu sajma "ZEPS Intermetal" biće održan i Forum metalne industrije Bosne i Hercegovine, a tema će se odnositi na aktuelnu problematiku poslovanja s porukama poboljšanja poslovnog ambijenta.

Haračić je zaključio da će ovogodišnji sajam okupiti više izlagača nego prošle godine kada je učestvovalo 69 kompanija iz 12 država svijeta.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.