NavMenu

"Sony" prestavlja tri nova "Xperia" telefona na sajmu u Berlinu

Izvor: eKapija Utorak, 01.09.2015. 14:31
Komentari
Podeli

(Foto: screenshot/www.xperiablog.net)
Ove nedelje u Berlinu počinje veliki sajam potrošačke elektronike, IFA, na kom će brojne tehnološke kompanije predstaviti nove uređaje poput pametnih telefona, tableta, pametnih satova itd. Planovi kompanije "Sony" za taj sajam već su "procurili", pa su na nezvaničnom portalu "Xperia blog" objavljene informacije i fotografije pametnih telefona koje će ta kompanija uskoro predstaviti.

"Sony", čini se, namjerava da nastavi s taktikom predstavljanja tri uređaja s kojima bi trebalo da pokriju većinu potreba današnjih korisnika telefona.

Sljedestveno tome ta kompanija će predstaviti "Compact" model, koji će biti malo manjih dimenzija i biće namjenjen korisnicima kojima su telefoni od 5 inča preveliki, zatim klasičan smartfon i fablet. Kako navodi "Xperia blog", "Xperia Z5 Compact" imaće ekran dijagonale 4,6 inča, rezolucije 720x1,280 piksela, klasična "Xperia Z5" imaće ekran od 5,2 inča, Full HD rezolucije, dok će "Xperia Z5 Premium" imati veliki ekran dijagonale 5,5 inča, rezolucije 1,440x2,560 piksela.

Navedeni telefoni trebalo bi da se razlikuju po veličini i dijagonali, odnosno rezoluciji ekrana, dok bi hardver trebao da bude sličan ili čak isti – "Qualcomm Snapdragon 810" procesor, 3GB RAM memorije i 32GB memorije, a posebno zanimljivom čini se kamera.


Riječ je o kameri od 23MP senzorom i 5X "Clear Image zoom" opcijom koja bi trebala imati "najbrži autofokus na svijetu", a inženjeri kompanije "Sony" dodatno su optimizovali i softver, kako bi snimljene fotografije bile još bolje i kvalitetnije.

S prednje strane biće najvjerovatnije 8MP kamera, a kako je publika već naviknuta od kompanije "Sony", svi modeli biće vodootporni i otporni na prašinu, piše "zimo.dnevnik.hr".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.