NavMenu

BBI banka prvi partner Investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici

Izvor: Klix Utorak, 01.09.2015. 08:19
Komentari
Podeli
(Foto: isak55/shutterstock.com)
Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković i direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke Amel Kovačević potpisali su juče u Sarajevu Memorandum o razumijevanju kojim je dogovorena buduća saradnja na organizovanju Investiciono-razvojne konferencije u ovoj općini.

- Želimo da prijatelji Srebrenice shvate da je najbolja pomoć investiranje i na taj način otvaranje radnih mjesta za građane ove općine. Namjera nam je da se prijatelji Srebrenice ovog grada sjećaju cijele godine, a ne samo 11. jula. Organiziranjem investicijske konferencije uz naše partnere, a danas je to BBI banka, pokušat ćemo umjesto sadake građanima obezbjediti radna mjesta i dobre uvjete života. Interes da učestvuju u ovom projektu osim BBI banke pokazao je i UNDP. Nadamo se otvaranju novih radnih mjesta u općini Srebrenica - izjavio je nakon potpisivanja memoranduma Ćamil Duraković, načelnik Općine Srebrenica.

Direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom Amel Kovačević istakao je da BBI banka već šest godina organizira Sarajevo Business Forum, jednu od najznačajnijih investicijskih konferencija u ovom dijelu svijeta te da će stečena iskustva, kontakte, stručnu pomoć oko pripremanja projekata rado ustupiti Općini Srebrenica.


- BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađeno brigu za društvo u kojem posluje kroz različite projekte. Podrška razvoju privrede BiH vodilje su našeg poslovanja i sa zadovoljstvom smo prihvatili podršku u organizaciji Investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici - kazao je Kovačević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Hrvatska kompanija kupila banjalučki Sim impex - Nova akvizicija jača poziciju na tržištu autodijelova

Hrvatska CIAK Grupa kupila je jednog od najvećih distributera auto dijelova u BiH, firmu SIM Impex Banjaluka, čime je postala lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti prenosi BiznisInfo.ba. Ugovor, koji je potpisan 16. aprila, uključuje preuzimanje dviju kompanija, Stahlgruber trgovina Ljubljana i SIM Impex Banjaluka, koje su članice LKQ Europe. SIM Impex iz Banjaluke se pozicionirao među lidere u distribuciji rezervnih dijelova, opreme

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.