NavMenu

Uskoro izgradnja pristaništa za splavove u Goraždu

Izvor: Klix Nedjelja, 30.08.2015. 10:15
Komentari
Podeli

(Foto: eKapija)
Uskoro će u Goraždu ispod mosta Alije Izetbegovića biti izgrađeno pristanište za splavove, a ovaj dio obale Drine biće u potpunosti uređen.

Općinu Goražde i Vladu BPK to će koštati 32.000 KM, a ugovori su potpisani sa firmom "Okac" koja je izvođač dok će nadzor obavljati "Uniprojekt" Goražde.

Prethodno su za izgradnju pristaništa obezbjeđene i neophodne dozvole od Agencije za vodno područje rijeke Save te provedena tenderska procedura.

- Mi smo sa ovim projektom aplicirali 2013. godine na Javni poziv za razvoj turizma Ministarstva privrede BPK. Projekat je prošao i u završnoj smo fazi. Razlog zašto je bila pauza od godinu i po dana je što smo morali pribaviti potrebne dozvole i saglasnosti od Agencije za vodno područje rijeke Save i kada smo sve kompletirali stekli su se uslovi za potpisivanje. Znamo koliko za naš turizam na Drini znače splavovi i sve što se dešava u toku ljetnog perioda. Izgradnjom ovog pristaništa olakšat ćemo svima koji se bave splavarenjem, a samim tim i turistima koji koriste splavove - izjavio je Muhamed Ramović, načelnik Općine Goražde.

Splavarenje Drinom ima dugu tradiciju, a ove godine sezona je otvorena u maju jer je interesovanje za ovaj jedinstveni turistički brend sve veće. Splavovi se spuštaju od Ustikoline do Goražda na relaciji dugoj 22 kilometra što traje od 4 do 6 sati.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.