NavMenu

Savjet za privatizaciju Republike Srpske preporučio novu licitaciju za 29 preduzeća

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 15.06.2005. 13:44
Komentari
Podeli
Savjet za privatizaciju Republike Srpske je ocijenio neprihvatljivim obje prispjele ponude za prodaju državnog kapitala u banjolučkoj robnoj kući "Boska" i zaključio da je neophodno što prije raspisati novi javni oglas. U saopštenju vladinog Biroa za odnose sa javnošću navodi se da je Savjet zatražio od Direkcije za privatizaciju da predloži izmjene posebnog privatizacionog programa, tako što bi iz elemenata vrednovanja ponude bila isključena obaveza ulaganja, dok bi prodajna cijena, plan zapošljavanja i kvalifikacija ponuđača bila zadržana. Pored "Boske" neprihvatljivim su ocijenjene i pristigle ponude za preduzeće "Jelšingrad" - fabrika mašina i dizalica iz Prnjavora. Direkciji za privatizaciju naloženo je da ažurira posebni privatizacioni program za prodaju državnog kapitala u ovom preduzeću i dostavi republičkoj Vladi na razmatranje. Savjet za privatizaciju 14.06.2005. godine je u Banjoj Luci razmatrao informacije o stanju u preduzećima sa kapitalom do 300.000 KM, koji je više puta nuđen na prodaju. Zbog lošeg stanja u ovim preduzećima Savjet je preporučio republičkoj Vladi da ovlasti Direkciju za privatizaciju da u 29 preduzeća ponovo sprovede postupak prodaje metodom licitacije, s tim da se minimalna cijena može utvrđivati i do nivoa od jedan odsto početne cijene. Takođe predlaže se i da se metodom licitacije privatizuje kapital u 36 preduzeća koja nisu dostavila završne račune za 2004. godinu i nisu registrovana u Centralnom registru hartija od vrijednosti - dodaje se u saopštenju. Kada je riječ o trgovanju na berzi i iznošenju akcija državnog kapitala na druga uređena tržišta, Savjet za privatizaciju utvrdio je prijedlog "Plan 8" koji, osim novih 7, sadrži i 18 preduzeća za koja u posljednjim trgovinama na berzi nije bilo interesovanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.