NavMenu

Otvoren "Sajam šljive" u Gradačcu

Izvor: NAP Srijeda, 26.08.2015. 15:01
Komentari
Podeli
Gradačac (Foto: Gradacackisajam.com.ba)Gradačac
Danas je otvoren 42. "Sajam šljive" u Gradačcu, a do 29. avgusta predstaviće se više od 250 izlagača iz BiH, regije i EU, piše bh. novinska agencija Patria. Sajam je otvorio premijer FBiH Fadil Novalić, a prisustvovao je i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić, kao i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i drugi gosti iz političkog, javnog i kulturnog života BiH.

Za sve goste upriličen je i prijem na kuli Zmaja od Bosne čiji je domaćin bio načelnik Općine Gradačac Edis Dervišagić, ako i direktor Sajma Hašim Šabanović.

Dervišagić je poželio dobrodošlicu u Gradačac te istakao značaj ove manifestacije u Bosni i Hercegovini.

Na Sajmu će biti organizirani i prateći kulturni i drugi sadržaji.

Premijer Novalić kazao je da je Gradačac postao prepoznatljiv kao grad poljoprivrede zahvaljujući ovom sajmu i njegovoj tradiciji.

- Bosna i Hercegovina je zemlja izuzetnih potencijala za razvoj ove grane privrede i osnova za prerađivačku industriju koja se treba i mora razviti. U korištenju ovih potencijala Vlada Federacije preduzima, i preduzet će planske mjere za podsticaj, i stvaranje ambijenta bavljenja ovom djelatnošću koja je prilika za veće i brže zapošljavanje - kazao je Novalić.


Pored izložbenog dijela ovu manifestaciju prate i stručno-naučna savjetovanja i okrugli stolovi i prezentacije i drugi sadržaji koji na stručan i osmišljen način daju doprinos u ovoj oblasti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.