NavMenu

Industrijska proizvodnja u julu u RS veća za 1,5%

Izvor: Capital Utorak, 25.08.2015. 08:39
Komentari
Podeli
(Foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/shutterstock.com)
Kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u julu 2015. godine u poređenju sa julom 2014. veća je za 1,5%.

U području vađenja ruda i kamena ostvaren je rast od 19,5%, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji rast od 8,4%, dok je u prerađivačkoj industriji ostvaren pad od 1,8%, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

U julu 2015. godine u poređenju sa julom 2014. proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 20,6%, intermedijarnih proizvoda za 6,1%, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,3% i energije za 1,4%, dok je proizvodnja kapitalnih proizvoda manja za 20,7%.

Broj zaposlenih u industriji u julu 2015. godine u odnosu na isti mjesec prošle godine veći je za 1,8%, u odnosu na prosječan mjesečni broj zaposlenih u 2014. godini veći za 1,7% i u odnosu na jun 2015. godine veći za 0,1%.


Broj zaposlenih u industriji u periodu januar – jul 2015. godine, u odnosu na isti period prošle godine, veći je za 1,4%.

U istom periodu u području proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji ostvaren je rast od 4,8%, u području vađenje ruda i kamena rast od 2,7% i u području prerađivačka industrija rast od 0,7%, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.