Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 24.08.2015.| 14:36

"AUTOline" na Svjetskom kupu Cross-Country Rally-Hungarian Baja 2015.

Kompanije "AUTOline" i "SPREMline" učestvovale su od 13. do 16. avgusta u Mađarskoj na tradicionalnom svjetskom kupu Cross-Country Rally pod nazivom Hungarian Baja 2015. "Gazpromneft Lubricants LTD" je svojim distributerima dodijelio čast da prisustvuju utrci kako bi pružili podršku takmičarskom "G-Energy" timu, gdje su "AUTOline" i "SPREMline" predstavljali vlasnik Zdenko Šprem i Anela Karahasan, iz marketinga i PR-a.

U cilju razvoja, testiranja, ali i unapređenja motornih ulja i tehničkih tekućina, od 2013. godine započeta je saradnja između tehničkih stručnjaka "Gazpromneft Lubricants LTD" i "G-Energy" tima.

"Gazpromneft Lubricants LTD", proizvođač premium ulja "G-Energy", oficijelni je sponzor "G-Energy" tima na Svjetskom kupu Cross-Country Rallya. Jedna od dionica Svjetskog kupa je i tzv.Hungarian Baja, koja se održala od 13. do 16. avgusta u Mađarskoj.

Održavanje godišnjih konferencija koje okupljaju "Gazpromneft" distributere širom svijeta sastavni je dio poslovanja, čime se želi stvoriti jaka distributerska mreža, te je ovaj put distributerima pripala čast da u sklopu konferencije podrže "G-Energy" tim koji predstavlja Vladimir Vasiliev i Konstantin Zhiltsov.

Tehnički partner "G-Energy" tima je profesionalni sportski tim X-Raid iz Njemačke, koji je trostruki pobjednik Dakar Maratona. X-Raid tim iz Njemačke konstruisao je vozilo koje je u ravnopravnoj konukrenciji sa automobilima vodećih svjetskih proizvođača. Do samog kraja utrka je bila neizvjesnog karaktera, što zbog ekstremnih vrućina koje su predstavljale znatnu prepreku mnogim vozačima, tako i zbog zahtjevnih dionica. Problemi sa amortizerom, te prije svega zdravstvene poteškoće utjecale su da predstavnik "G-Energy" tima, Vladimira Vasiliev nije učestvovao na kompletnoj utrci, što je omogućilo prednost, ali na kraju i pobjedu Naseru Al-Attiyahu, predstavniku Katara. Ovom pobjedom Nasser Al-Attiyah postaje uzastopni trostruki pobjednik Hungarian Baje, što je ujedno i novi record. Ekipi Katara ova pobjeda znači još više, a to je vodeća pozicija na poretku Svjetskog kupa.

U trci je učestvovalo 32 motociklista, 37 automobila, te 3 kamiona. Svjetski kup Cross-Country Rallya je serija godišnjih internacionalnih utrka organiziranih od strane Međunardne automobilske federacije (FIA).

"AUTOline", prodajno-servisni centar za vozila svih proizvođača, direktni je uvoznik "Gazpromneft Lubricants LTD", i "Nisotec" ulja, maziva i derivata čime je bosanskohercegovačko tržište obogaćeno širokom paletom novih proizvoda. Proizvodni program "Gazpromneft Lubricants", "G-Energy" i "Nisotec" ulja, maziva i derivata pokriva potrebe kompletnog tržišta, te ispunjava njegove zahtjeve kako u premium, tako i u srednjem segmentu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.