NavMenu

"Bosnaplod" počeo otkup šljive sa zagarantovanim isplatama

Izvor: Klix Nedjelja, 23.08.2015. 19:28
Komentari
Podeli

Novi vlasnik fabrike "Bosnaplod" iz Brčkog, investitor iz Dubaija, ove će godine nastojati otkupiti što je moguće više svježe šljive sorte Stenlej, prve i druge klase, te je pozvao voćare iz regije da se prijave za otkup.

Otkupna cijena jednog klilograma šljive Stenlej prve klase je 0,40 KM u voćnjacima kod kooperanata, a "Bosnaplod" će obezbjediti prevoz i ambalažu do fabrike o svom trošku. U slučaju da kooperant doprema svježu šljivu u fabriku cijena je 0,42 KM po klilogramu.

Cijena klilograma za drugu klasu šljivu Stenlej je nešto niža i iznosi 0,35 KM kod kooperanta, odnosno 0,37 KM/kg u fabrici.

Novčane isplate za otkupljene količine šljive vršit će se u roku od sedam dana na račune kooperanata otvorene u banci. Za kooperante koji imaju otvoren račun u BBI banci, plaćanje će biti isti dan po prijemu šljive.

- "Bosnaplod" sa novim vlasnikom iz Dubaija obezbjedila je novčana sredstva za otkup velikih količina šljive. Pozivamo voćare iz BiH i regije Brčko da nam se jave. Strateški plan "Bosnaploda" je da postane jedan od vodećih prehrambenih proizvođača u regiji. Isplata sredstava kooperantima je zagarantovana - kaže Edin Salihbašić, novooimenovani direktor "Bosnaploda".

Iz "Bosnaploda" pozivaju da se zainteresovani kooperanti prijave na broj telefona 049 216 076. Kontakt osoba je Nermin Kopčalić.

Inače, investicija iz Dubaija u "Bosnaplod" dio je razvojnog projekta ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju u regionu inciranog na "Sarajevo Business Forumu", kojeg svake godine organizira BBI banka i njen BBI VIP biznis klub.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.